Lütfen bekleyin..



“Bayramımızı ibadet ruhuyla kutlamalıyız”

15 Temmuz 2015, 16:13 - Okunma: 2098

Ramazan bayramında Müslümanların yapması ve yapmaması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulunan İTTİHAD Üyesi Molla Beşir Şimşek, bayramın ibadet ruhuyla kutlanması gerektiğine dikkat çekti.

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Üyesi Molla Beşir Şimşek, Müslümanların bir ibadet olan bayramda yapması gerekenler hakkında İlke Haber Ajansı’na tavsiyelerde bulundu.

Allah’ın lütuf ve keremiyle mübarek bir Ramazan ayının sonuna doğru geldiklerini söyleyen Şimşek, “Her şeyden önce bayramlar önemli olayların neticesinde yapılan kutlama, sevinç günleridir. Dinimizin iki bayramı vardır; biri Ramazan, diğeri Kurban Bayramıdır. İnşallah bizler Ramazan Bayramına giriyoruz. Özellikle üç aylarla başlayan ve Ramazanla biten yoğun bir ibadet mücadelesinden sonra Allah’ın af ve mağfiretine nail olmanın sevinci olarak aslında bizler bayramı kutluyoruz.” dedi.

Mağfiret ve rahmet ayı olan Ramazanda oruç tutarak, Kur'an okuyarak, zikir yaparak yoğun bir ibadetten geçtiklerini vurgulayan Şimşek, nefisle mücadele edildiğini ve bu manada nefsin günahlardan temizlediğini belirtti.

“Bayram ağır ibadetin neticesinde kazanılan zaferin sevincidir”

Şimşek, “Nefsimizi ibadete alıştırdık, onu günahlardan men etmeye alıştırdık. Bayram, aslına bu ağır ibadetin neticesinde kazanılan bu zaferin sevincidir. Bizler Müslümanlar olarak üç ay boyunca nefsimizle bir savaş içerisine girdik ve onu yendik. Bu manada büyük bir zafer kazandık. Haliyle bu büyük zaferin neticesinde hak edilen bir Ramazan Bayramını kutlayacağız.” şeklinde konuştu.

Bayramın ibadetin neticesinde kazanılan bir neşe günü olduğuna işaret eden Şimşek, bu yüzden Ramazan Bayramının ibadet ruhuyla kutlanması gerektiğine dikkat çekti.

Şimşek, devamında şöyle dedi: “Çünkü bir ibadet neticesinde bir mükâfat kazandık ve bu mükâfat olan bayram sevincini kalkıp Allah’ın razı olmadığı bir çerçeve içerisinde kutlarsak, bu sefer büyük bir galibiyetten sonra nefse yeniliriz. Bu da bir Müslüman’a yakışmıyor. Onun için bayramımızın da ibadetle geçmesi lazımdır. Bayram namazı, bununla beraber yapacağımız her türlü güzel işler bayramın ibadet ruhunu oluşturuyor.”

“Allah’ın razı olduğu bir şekilde bayramımızı kutlamamamız lazım”

Bayramın sade bir sevinç olması ve nefsin dizginlerini tekrar nefsin eline vermemek gerektiğinin altını çizen Şimşek, “Bayramımızın tekbirlerle, namazla, Allah’a şükürle geçmesi lazım. Elbette ki çoluk çocuğu sevindirmemiz gerekir, yaşlılarımızı, anne babalarımızı, hastaları, ölmüşlerimizi mezarlılarda ziyaret ederek bayramımızı kutlamamız lazım. Dargınlıklarımız varsa bu güzel günde bütün kırgınlıkları bir kenara bırakıp barışmak lazım. Allah’ın razı olduğu, meleklerin ve hepimizin birbirimize mutluluk duyduğu bir şekilde bayramımızı kutlamamamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Bayramda Allah’ın razı olmadığı hiçbir amelin yapılmaması gerektiğini vurgulayan Şimşek, “Özellikle israftan kaçınmamız gerekir. Bayram adı altında yapacağımız harcamalarda birçok israf vardır. Bundan uzak durmamız lazım. Yapacağımız israf yerine ahretimiz için yatırım yapmamız lazım. Aramızda binlerce mülteci, fakir, fukara kardeşlerimiz var. Bu mutluluk gününde bile çoluk çocuğuna üst baş alacak parası olmayan nice insanlar vardır. Bayram sabahında çocuklarına güzel bir yemek verecek imkânı olmayan nice insanlar var.” hatırlatmasında bulundu.

“Herkesin mutluluk duyacağı ortamı oluşturursak o zaman bayram, bayram olur”

Bayramda yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulunan Şimşek, şu ifadelere yer verdi: “Dolayısıyla sevineceksek zenginiyle, fakiriyle hep birlikte sevinmemiz lazım. Bayramı bu şekilde kutlarsak bayram, bayram olur. Ama bir kısmımız tok, diğer bir kısmımız o gün açsa, çoluk çocuğuna bir üst baş alamıyorsa ve bundan dolayı bayram günü onun için hüzün günü olacaksa bu bayramın bir kıymeti yoktur. Onun için hep beraber sevinecek bir şeyler yapmamız lazım. Fakirlerimizi, komşularımızı gözetlememiz ve ihtiyaçlarını gidermemiz lazım. Bu şekilde hepimizin mutlu olacağı, Rabbimizin de razı olacağı bir bayram gününü kutlamamız lazım. Cezaevlerindeki kardeşlerimizi, onların ailelerini unutmamamız lazım. Hastaları ziyaret etmemiz gerekir. Bu şekilde herkesin bu günde mutluluk duyacağı ortamı oluşturursak o zaman bayram, bayram olur.”

Şimşek son olarak, coğrafyanın kan ağladığını ve kan ağlayan coğrafyanın bu halden kurtulması için Müslümanların çokça dua etmesini isteyerek, “Bu vesileyle inşallah bu bayram daha güzel bayramlara vesile olur.” dedi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Etiketler : ramazan bayramı
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân: Cami” konusu işlend..
Peygamber Efendimizin geceleri seccadeye kapanıp ümmeti için sık sık dua et..
Batman'da bir çiftçi, 60 dönüm üzerine ektiği karpuzların gelirinin tam..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Özel öğrencilerin eğitim aldığı Özel Eğ..
Cuma Hutbelerinde “Peygamberimiz (S.A.S) ve Şahsiyet İnşası” konusu işlendi..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliam ve soykırımlarını hatırlatm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=