Lütfen bekleyin..



PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU'NDAN BAYRAM MESAJI

16 Temmuz 2015, 10:36 - Okunma: 2255

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından yayınlanan mesajda halkın ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı tebrik edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü yayınladığı mesajla, Dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramı tebrik edildi.

Mesajda, "Allah Azze ve Celle'den bir sonra ki Ramazan Ayına ve nice Ramazanlara ulaştırması dileğiyle, tüm halkımızın ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ederiz." denildi.

                Oruç, teravih, Kur'an tilaveti, itikâf, iftar, sahur ve daha pek çok güzelliklerle geçen bu kutlu günlerde kazanılan nuraniyetin, Allah'a manen yakınlaşmanın ve İslam'a muhabbetin daimi olmasının dilendiği mesajda, "Haziran ve Temmuz sıcaklarında, günde 17 saat, bir ay oruç tutmak zor olsa da Mü'minler Rablerinin emrine itaat ettiklerinde zor ve zahmetli görünen bu ameli nasıl bir kolaylık ve rahatlıkla başarabildiklerine bir kez daha şahit oldular." ifadeleri kullanıldı.

Devamla, "Dünya Müslümanları, zahmetli bu ilahi emri yerine getirdikleri gibi Allah-u Teâlâ'nın: "Hep birlikte Allah'ın ipine (İslama) sımsıkı tutunun, ayrılığa düşmeyin ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini düşünün. Sizler birbirinizin düşmanları iken O, sizin kalplerinizde bir uzlaştırma meydana getirdi ve O'nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz." (Al-i İmran: 103) ayetinde emrettiği "Vahdet"i eğer azmederlerse zor ve zahmetli de olsa Allah'ın yardımı ile sağlayabilirler. İslam ümmetinin "Bir"liğinin sağlandığı gün bizler için en büyük bayram günüdür." temennisinde bulunuldu.

Ramazan ayında da Müslümanların kanının akıtıldığına değinilen açıklamada, "Gazze'de, Suriye'de, Arakan'da, Keşmir'de, Irak'ta, Afganistan'da, Çeçenistan'da, Doğu Türkistan ve daha pek çok yerde Ramazan Ayında bile Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor, memleketlerinden sürülüyorlar. Halleri gözlerimizin önünden gitmiyor. Hüzünlerinin ortağıyız, acılarının paylaşanıyız. Onlara sadece dua ile değil; yolu İslam kardeşliğini yaşayıp pekiştirmekten geçen İslam ümmetinin vahdetini sağlayarak en büyük yardımı yapabiliriz. İslam ümmetinin tekvucut oluşunun heybeti ile onları sahiplenebilir ve tüm Dünya mazlumlarına bir veli ve sahip çıkıcı olabiliriz." denildi.

Mesajın sonunda, "Allah-u Teala'dan huzur ve esenlik dolu günleri en kısa zamanda göstermesi dileği ve Ramazan ayında kazanılan Muhammedi ibadet ve güzelliklerin daimi olması temennisi ile bir kez daha tüm Dünya Müslümanlarının bayramını tebrik ederiz." ifadelerine yer verildi. (batmanbasin.com)

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir otomobil yola çıkan tırın altına girmesi sonucu yaşanan k..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de ve son günlerde Lübnan'da yaptığı..
Kapalı olması gereken günde açık olduğu tespit edilen berberler hakkında id..
HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ..
Özellikle sosyal medyada son zamanlarda çok tehlikeli bir şekilde ırkçı pay..
Batman'ın Siirt çevreyolu üzerinde bulunan Armoni Sitesi'nin çatısı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=