Lütfen bekleyin..



"Yaşama yol ver" etkinliği

15 Mayıs 2017, 23:36 - Okunma: 2405

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranması ve trafikte ambulansa geçiş önceliği verilmesi amacıyla "Yaşama yol ver" etkinliği ile ilk yardım eğitimi verildi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Yaşama yol ver” etkinliği ve ilk yardım eğitimi verildi.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Hasankeyf ilçesinde 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla "Yaşama yol ver" etkinliği ile ilk yardım eğitimi verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, 112 acil sağlığın, yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış 7/24 kesintisiz hizmet veren hayati öneme sahip büyük bir sistem olduğunu söyledi.

112 acil sağlık hizmetinin amacının, 112 acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede hastaya ulaşmak ve hastayı en yakın, uygun tedavi merkezine ulaştırmak olduğunu aktaran Bodakçi, “Ambulans, acil bir hastayı veya ağır yaralı birini hastaneye yetiştirirken ona mutlaka yol verilmelidir. Ambulansta kurtarılmayı bekleyen hastalar için zamanın çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Ancak yapılan çağrıların yüzde 95 oranında asılsız olması münasebeti ile halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalığı artırmak amacı ile bu gibi özel gün ve haftalarda, ilköğretim okullarımızda kompozisyon yarışmaları, çeşitli okul etkinlikleri, eğitimler, stantlar, pankartlar, tanıtımlarla çeşitli bilgilendirme ve bilinçlendirme materyalleri ile ‘Yaşama yol ver’ diyoruz.” dedi.

112 acil çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla böylesi bir etkinlik düzenlediklerini anımsatan Bodakçi, bu proje ile birlikte vatandaşların ambulansa yol vermek ve 112 çağrı merkezini boş yere meşgul etmemek konusunda bilgilendirilmesinin amaçlandığını kaydetti.(İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da yaşayan 12 yaşındaki Elifnur Şahin, rüyasında Gazze’deki çocuklar..
Batman'da çocuklar, dayanışmanın ve merhametin en güzel örneklerinden b..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, camilerin elektrik borçlarının soru..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, gündüz kuşağı p..
Cuma Hutbelerinde “Hucurât Sûresi: Erdemli Bir Toplumun İnşası” konusu işle..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=