Lütfen bekleyin..



Şahin'den "Kadir Gecesi" mesajı

20 Haziran 2017, 18:05 - Okunma: 1778

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yarın idrak edilecek Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayımladı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yarın idrak edilecek Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayımladı.

Şahin'in mesajında şu ifadelere yer verildi:

Bizleri bir Kadir Gecesi’ne daha ulaştırdığı için yüce Rabbimize hamd-u senalar olsun. Kadir Gecesi ki Kur’an-ı Kerim’in tabiri ile bin aydan daha hayırlıdır.  Bin ay ise, 83 yıllık uzun bir ömre tekabül ediyor. Demek oluyor ki bu gecede yapılan ibadetler uzun bir ömür boyunca yapılan ibadetler ile eşdeğerdir. Bir mümin için bu geceyi hakkıyla değerlendirmemek, bu gecede Rabbinin lütfu keremini aramamak, Allah’ın rızasını elde etmek için ibadetlerde, dua da, tövbe istiğfarda ısrarcı olmamak büyük bir kayıp olur zira, bir sonraki Kadir Gecesi’ne kavuşacağımıza dair bir garantimiz yoktur.
Rabbimiz, lütfundan insanlara Kadir Gecesi gibi yılın bazı zaman dilimlerini cehennemden azad olup cennete gitmek için adeta bir fırsat olarak vermiştir, Kadir Gecesi bu zaman dilimlerinin en önemlisidir diye biliriz. Buna karşılık bizimde Rabbimizin bu ikramı için şükredip bu geceyi veya bu gecenin içinde olduğu düşünülen geceleri Peygamberimizin değerlendirdiği gibi değerlendirmeliyiz.
Rabbimiz gani biz fakiriz, Rabbimiz geniş rahmet sahibi biz günahkârız, Rabbimiz cömert biz tembeliz. Bari bu geceyi gereği gibi değerlendirip Rabbimizin rızasını iştiyak ve gözyaşlarıyla isteyelim.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Batmanlı hemşerilerimin olmak üzere tüm Müslümanların Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin dünya ve ahiret huzurumuza, İslam ümmetinin bölünmüşlük ve parçalanmışlıktan kurtulmasına, ümmetin Kur’an rehberliği etrafında kenetlenip dünya emperyalizminin baskısından kurtulmasına, İslami düşüncelerinden dolayı zindanlarda bulunan, muhaceratlar yaşayan, baskı altında olan Müslümanların bu hallerden kurtulmalarına, akıtılan kanlarımızın dinmesine, aç bırakılan ümmet evlatlarının sefaletten kurtulmalarına, İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık edip eziyet edenlerin kahru perişan olmalarına, birliklerinin dağılmalarına miraslarının bu muztazaf ve mazlumlara kalmasına vesile olmasını yüce Rabbimden diliyorum.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Zulüm Asla Payidar Olmaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sürekli hapşıran ve Ankara’ya sevk edil..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Müslümanları birleştirecek, kardeşlik bağların..
Batman'da duyarlı iki ortaokul öğrencisi kız, sınıf sınıf dolaşarak Gaz..
Özellikle Kürtlerin genel kültürünü yansıtan ve geçmişten günümüze kadar ge..
Cuma Hutbelerinde “Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân: Cami” konusu işlend..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=