Lütfen bekleyin..



15 Temmuz konulu panel

14 Temmuz 2017, 22:26 - Okunma: 1870

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Batman Üniversitesi tarafından 15 Temmuz konulu bir panel düzenlendi.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinlikler kapsamında Batman Üniversitesi tarafından "15 Temmuz Vatan Savunması ve Batman" konulu panel düzenlendi.

Batman Üniversitesi merkez kampüsün konferans salonunda düzenlenen panelde, darbe girişimiyle ilgili video sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş açılış konuşması yaptı.

Durmuş'un konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Vali Ahmet Deniz, 15 Temmuz'da şehit olan 249 kişiyi ve gazileri asla unutmayacaklarını söyledi.

Deniz, "Avrupa'nın ileri gelen yazarları 8-10 yıldır yazıyorlar, çiziyorlar. 'Yeni Osmanlılar... Türkiye büyüyor, gelişiyor. Şimdiden tedbir alalım.' diyorlar.  İşte, tedbirleri bu. Onun için o darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren sesleri çıkmadı. Medeni bildiğimiz, insan haklarını savunduklarını söyleyen o ülkelerin hiçbirinden ses çıkmadı. Güya müttefikimizdi, güya NATO üyesiydi bizimle beraber. Hiç birinden ses çıkmadı. Çünkü bu hainlerin başarılı olmasını bekliyorlardı ki bir iç savaş çıksın, Türkiye'de karmaşa çıksın, Türkiye Suriyelileşsin. Asıl dertleri, çabaları, planı, programı, projesi bu. Başarsalardı, Allah göstermesin şimdi iç savaş vardı. Birbirimizi kırıyorduk, birbirimizi boğazlıyorduk. Aynı Suriye'de yaptıkları gibi Müslüman Müslüman'ı boğazlayacaktı. Aynı 27 yıl önce Bosna'da Srebrenitsa'da 8 bin 143 Bosnalının medeni Avrupa'nın göbeğinde katledildiği gibi... Bunlar böyle işte, kendilerine medeni diyorlar ya medeniyetle alakaları yok." dedi.

Daha sonra İl Müftüsü Turgut Erhan, "Darbeyi Susturan Salalar", Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Nuri Türkmen "Osmanlı Tarihinde Asker ve Din Adamları Tarafından Yapılan Darbeler ve Darbe Teşebbüsleri" ve Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tekin İrdem "27 Mayıs 1960 Darbesi ile 15 Temmuz Darbe Girişiminin Karşılaştırılması" konulu sunum yaptı.

Panele; Vali Deniz, Rektör Durmuş, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Müftü Erhan, kurum amirleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Türkiye, İtalya ve Fransa anlaştı!

Türkiye, İtalya ve Fransa anlaştı!

Türkiye, İtalya ve Fransa anlaştı!

Türkiye, İtalya ve Fransa anlaştı!

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da birçok ailenin, yüksek kiralar ve konut bulma zorluğu nedeniy..
Batman'da otomobil ile kamyonetin çarpışmasıyla meydana gelen trafik ka..
Aksa Tufanının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdal..
Türkiye'de ortalama 13 milyon emekli bunuyor. Enflasyonun etkisiyle maa..
Batman'da yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan uyuşturucu sa..
Batman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen tra..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=