Lütfen bekleyin..



'Lağım suları çevreyi tehdit ediyor!'

27 Temmuz 2015, 14:33 - Okunma: 2032

Batman’da, açıkta akan lağım sularının çevreyi ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirten STK’lar bu durum karşısında önlem alınmamasına tepki gösterdi.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, açıkta akan lağım sularının çevreyi ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek önlem alınmamasına tepki gösterdi.

Batman merkez Memur-Sen Toplu konutları yakınlarındaki kamu lojmanlarına ait lağım sularının toplumun sağlığını tehdit ettiğini ve çevre kirliliğine sebep olduğu belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği yöneticileri, bölge de bir an önce önlem alınması çağrısında bulundu.

Batman merkeze bağlı Demiryolu (Tılmerç) köyü yakınındaki derede, açıkta akan lağım sularına tepki gösteren köy sakinlerinin şikâyetleri üzerine bölgede incelemelerde bulunan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği yöneticileri, lağım sularının açıktan akmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, Belediyenin bir an önce bu duruma bir önlem alması gerektiği çağrısında bulundular.

Akan lağım sularının bölgede hem çevre kirliliğine yol açtığını hem de insanların sağlığını tehdit ettiğini belirten STK temsilcileri, “Şikâyetler üzerine incelemede bulunduk. Memur-Sen bitişiğindeki kamu lojmanlarına ait lağım suları açıktan akıyor ve çevreyi oldukça olumsuz etkiliyor. Pis kokular çok uzaklara bile yayılmış durumda. Belediye bir an önce bu duruma müdahale ederek sorunu gidermelidir. Lağım sularının derelerden akması kentimiz için bir ayıptır. Acil müdahale ve çözüm istiyoruz.” İfadelerini kullandı. (M.Sait Çelik - İLKHA)

Etiketler : çevre, batman belediyesi
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da Dicle Nehri'nde yaşanan balık ölümleri bölge halkında end..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, TÜBİTAK TEYDEB-1507 Destek Programı ka..
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nde bulunan 40 dönümlük fıstık b..
Bu sene Batman'da 3 bin 500 ton civarında bir fıstık rekoltesi bekledik..
Batmanlı çiftçiler, fıstık hasadına başlarken dolu yağışı ve hastalıkların ..
Fıstık hasadı etkinliğine katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, Antep fıstığı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=