Lütfen bekleyin..



Batman'da 180 bin kişi diş tedavisi gördü!

05 Eylül 2017, 16:11 - Okunma: 5261

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Masum Ekinci, diş merkezinin sağlık hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Masum Ekinci, yılbaşından bu yana yaklaşık 180 bin kişinin diş tedavisinden geçtiğini söyledi.

Diş merkezine ocak ayından bu yana yaklaşık 180 bin kişinin başvurduğunu söyleyen Ekinci, 50 hekimle bu hastalardan 20 bin kişiye diş çekimi, 30 bin kişiye kanal tedavisi, yaklaşık 100 bin kişiye dolgu, 30 bin kişiye porselen ve yaklaşık 3 bin kişiye de damak yapıldığını belirtti.

Arakanlı Müslümanlar için bisikleti ile Muş'tan Ankara'ya gidiyor

Günlük ortalama bin 200 hasta baktıklarına dikkat çeken Ekinci, “Bu bin 200 hastanın 200’ü acil ve çocuk hastalarımız ve geriye kalan bin hasta poliklinik hastalarıdır. 7/24 sürekli hastanemizde hekim bulunduruyoruz, gelen her hasta burada muayene olabilir. Ancak nitelikli işlemler için kanal tedavisi, dolgu, protez, takım, diş taşı temizliği işlemleri için ise ‘Alo 182’ üzerinden sıra almaları gerekiyor. Bakanlık, politikası gereği vatandaşların sıraya girmesini istemiyor. ‘Vatandaş evinde randevuyla sırasını alsın, saati geldiği zaman gelip tedavisini olsun’ isteniyor.” diye konuştu.

Diş merkezinden haftalar sonrasına randevu alınabildiği iddialarına da değinen Ekinci, şunları söyledi: “Toplamda 52 aktif hekimim var. Hekim sayımız iyi olduğu için 5 güne sıra geliyor. Ancak hekimlerimizin yarısını bir ay, diğer yarısını diğer ayda izne ayırmak durumunda kalıyoruz ve bu aylarda biraz yoğunluğumuz artıyor. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hekimlerimize çok sayıda hasta vermemeye çalışıyoruz. Çünkü her bir işlem çok vakit alıyor. Bunun için buraya gelen hastaların memnun ayrılmasına yönelik hizmet veriyoruz.”

“Dişi ağızda tutmanın yollarını arıyoruz”

Diş merkezinde diş çekilmesine karşı olduklarını, mümkün mertebe hastaların dişini kurtarmaya çalıştıklarını dile getiren Ekinci, “Diş çekmek son çaredir. Amacımız, hastaların dişini çekmek yerine onların dişini tedavi edip, dişlerinin ağızda kalmasını sağlamaktır. Hatta bu yüzden koruyucu ve önleyici tedaviler yapıyoruz. Bunun için okullara taramalara gidiyoruz, gelen ailelere doğru diş fırçalaması yöntemini anlatıyoruz, oral hijyen eğitimi veriyoruz, çocuklara diş fırçası ve macunu veriyoruz. Elimizden geldiğince dişi kaybetmek yerine, dişi ağızda tutmanın yollarını arıyoruz. Bu yüzden acillerimizde dişi çekmek yerine medikal tedavisini yaparak, polikliniklere yönlendirip son çare olarak çekilmesini göze alıyoruz.” dedi.

“Batman’ın çevre illerinden çok sayıda hasta alıyoruz”

Diş merkezinin, standartlarının çok yüksek olmasından dolayı sadece Batman halkının değil, çevre il ve ilçelerden gelen hastaların da tercih ettiğini vurgulayan Ekinci, tecrübeli hekimlerle çalıştıklarını belirtti.

Talebin yoğun olmasından ötürü diş merkezinin ihtiyaca cevap vermede güçlük çektiğini aktaran Ekinci, hekim ve poliklinik sayısının artması durumunda ihtiyacın karşılanabileceğini sözlerine ekledi.

Diş merkezinin teçhizat bakımından eksiksiz olduğunu kaydeden Ekinci, sözlerine şöyle devam etti: “Hastanemiz 40 üniteli bir ağız ve diş sağlığı merkezi olarak kuruldu. Yalnız bu 40 üniteli bir ağız ve diş sağlığı merkezi ihtiyacımıza cevap vermiyordu. Bu yüzden biz, hastanemizdeki idari birimleri ek hizmet binasına taşıyarak yerlerini polikliniğe çevirdik. 40 olan ünite sayımız son eklentilerimizle beraber 50 aktif üniteye çıkarıldı. Bir de Batman’ın çevre illerinden çok sayıda hasta alıyoruz. Özellikle Siirt, Diyarbakır’ın bize yakın ilçelerinden Bismil’den, Silvan’dan, Mardin’in yakın ilçelerinden çok sayıda hasta alıyoruz. Hekim ve poliklinik sayımız artarsa bu vatandaş açısından çok daha iyi olacaktır. Bir de randevu süreleri daha az olacaktır.”

“Talep ettiğimiz doktorlar gelirse artık hastalarımız sevk edilmeyecektir”

Açıldığından bu yana Ağız ve Diş Merkezinin ameliyathane ünitesinde uzman doktorların bulunmamasından dolayı hizmet verilmediği konusuna da değinen Ekinci, “Buraya atanma gerekiyor. Ameliyathanemizin halka hizmet verebilmesi için ortodonti uzmanı ve ağız ve çene cerrahisi uzmanı talebinde bulunduk. Diş hekimliğinde zorunlu hizmet olmadığı için hekimlerin buraya gönüllü atanmaları gerekiyor. Bundan dolayı henüz Batman’ı kimse seçmedi. Biz uzman hekimlerimizi buraya davet ediyoruz. İnşallah hekimlerimiz en kısa sürede burayı seçeceklerdir. Ama yine de buradaki hekim arkadaşlar hastayı dışarıya sevk etmemek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Talep ettiğimiz doktorlar gelirse artık hastalarımız sevk edilmeyecektir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Arakanlı Müslümanlar için bisikleti ile Muş'tan Ankara'ya gidiyor


Arakanlı Müslümanlar için bisikleti ile Muş'tan Ankara'ya gidiyor

Arakanlı Müslümanlar için bisikleti ile Muş'tan Ankara'ya gidiyor

Arakanlı Müslümanlar için bisikleti ile Muş'tan Ankara'ya gidiyor

Arakanlı Müslümanlar için bisikleti ile Muş'tan Ankara'ya gidiyor

Arakanlı Müslümanlar için bisikleti ile Muş'tan Ankara'ya gidiyor

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi Sağlık Dünyasının Oscarları Olarak Bilinen Doktorclub A..
Tüm sağlık branşlarında kamu personeli istihdamı sağlanması gerektiğini bel..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesine tahsisl..
Siyonist işgal rejimi saldırısı altındaki Gazze'de büyük bir sağlık kri..
Türkiye genelinde aile hekimlerinin ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının ..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, aile hekimleri ve ASM ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=