Lütfen bekleyin..



Saat tamirciliğiyle çocuklarını üniversitelerde okuttu

08 Eylül 2017, 16:46 - Okunma: 1808

Batman'da ilerleyen yaşına rağmen 60 yıldır seyyar saat tamiri yaparak ailesinin geçimini sağlayan 73 yaşındaki yaşlı adam, mesleğiyle 5 çocuğuna üniversite okuttu.

Batman'da yaşlı haliyle 60 yıldır yaptığı saatçilik mesleğine devam ederek ailesinin geçimini sağlayan Şehmus Uçar (73), iş beğenmeyen gençlere örneklik teşkil ediyor.

Her gün seyyar tezgâhını çay ocaklarına kuran Uçar, sırtında taşıdığı saat ve malzeme çantasını, mesken edindiği bir çayhaneye kurarak, burada sabit müşterilerinin saatlerini tamir ediyor ve yeni saatler satıyor.

60 yıldır yaptığı saatçilik mesleğiyle 7 çocuğuna üniversite okutturan Uçar, 5 çocuğunun üniversiteden mezun olduğunu 2'sinin de hâlen okuduklarını ve onları da mezun etmek için çalıştığını söyledi.

Saatçilik mesleğine 1957 yılında kendi saatini tamir ederek başladığını ifade eden Uçar, yıllarca ek iş olarak yaptığı ve yaklaşık 20 yıl boyunca saatçi dükkânı işlettiğini belirtti. Telefonların yaygınlaşmasıyla beraber saat işinin azaldığını söyleyen Uçar, 2008 yılından sonra telefonların giderek yaygınlaşması saat işini bitirdiğini ve bu yüzden dükkânı kapatarak yaklaşık 10 yıldır seyyar saatçilik yaptığını kaydetti.

Saatçilik mesleğine 13 yaşında başladığını söyleyen Uçar, "İlk tamir ettiğim saat Sinan köyü tren istasyonunda bozulan saatimi yaptım. Bu mesleğe o zamandan beri devam ediyorum. Şu anda 73 yaşındayım ve 60 yıldır bu meslekte çalışıyorum. 18 yıl Batman'da saatçi dükkânı açtım. Açtığım dükkânda saat tamirlerini yapmaya devam ettim. 2008 yılında yaygınlaşan cep telefonları saatçilik mesleğine rağbeti azalttı. İşler azaldığında dükkânı kapattım. 9 çocuğumun 5 tanesini üniversite mezunu yaptım. Çocuklarımın 2'si öğretmen biri bankacı ve biri de 4 yıllık işletme okumuş, fakat açıktadır iş bekliyor. Bir tane çocuğum Çorum'da makine mühendisliğini okuyor. Biri de Batman Üniversitesinde okuyor. Çocuklarımdan geri kalan 2 tanesini de Allah izin verirse mezun edeceğim." dedi.

"Cep telefonu olayı saatçilik işini biraz kırdı"

Çalışma azmiyle çevresine örnek olun Uçar, "Bugüne kadar bu meslekte çalışıyorum ve tam 60 yıldır devam ediyorum. Çalışmamın sebebi özellikle eğitimlerini devam eden çocuklarımın masraflarını karşılamak içindir ve bu mesleğe devam ediyorum. Mesleğimden memnunum ve mesleğim para kazandırıyor. Fakat cep telefonu olayı saatçilik işini biraz kırdı. Bu yüzden dükkânı kapattık. Piyasada beni tanıyanlar vardır beni gördükleri zaman onlara göre uygun ve güzel saat varsa onlara satıyorum. Bu şekilde işime devam ediyorum ve bu işten de memnumum. Karayollarında greyder operatörü olarak 22 çalıştım ve 22 yıl sonra kendi isteğim ile ayrıldım. 1990'da Batman'da saatçi dükkânı açtım. 2008'den bu yana piyasada seyyar satıcılık yapıyorum." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA) 

Kızıltepe'de 26 iş yerine cezai işlem uygulandı


Kızıltepe'de 26 iş yerine cezai işlem uygulandı

Kızıltepe'de 26 iş yerine cezai işlem uygulandı

Kızıltepe'de 26 iş yerine cezai işlem uygulandı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “İslam, Varlık Sebebimizdir” konusu işlendi.
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, yaptığı açıklamada evlilikleri..
Cuma Hutbelerinde “Fıtratı Korumak, Aileyi Korumaktır” konusu işlendi...
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024-2025 umre organizasyonu kapsamında, ..
İlahiyatçı Hatice Ezer, son yıllarda toplumun temel yapı taşı olan aile kur..
Cuma Hutbelerinde “Müminin Hayatında Umutsuzluğa Yer Yoktur” konusu işlendi..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=