Lütfen bekleyin..



“Batman Belediyesi Eğitim Portalı” toplantısı yapıldı

22 Aralık 2017, 12:47 - Okunma: 2876

Batman Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği “Batman Belediyesi Eğitim Portalı” Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Kristal Park’ta yapılan kahvaltılı basın toplantısına; Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğrenci, öğretmenler ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Aksoy, gençlerimizi güzel iyi yetiştirmekten başka çare olmadığını belirterek, “İyi giden ne varsa temelinde eğitim var. Olumsuz giden ne varsa cehalet ve eğitimsizlik vardır. Huzurlu mutlu olmaktan istiyorsak geleceğe birlikte yürümek istiyorsak çocuk ve torunlarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak gençlerimizin eğitimine önem vermek zorundayız. Eğitime önem vermezsek 3. Dünya ülkesi olmaya mahkum oluruz.” dedi.

batman-belediyesi-egitim-portali-aksoy-001.jpg

Ülke olarak eğitim alanında mesafe kat edildiğine değinen Aksoy, “Ülkemiz eğitim alanında çok önemli mesafe kat ettik. İki şeyi mutlaka yapmalıyız: 1- Eğitimi mutlaka tabana yaymalıyız. 2-Eğitimi tabanına yayarken, gelişmiş ülkelerin standardına çıkarırken İngilizce öğretmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Aksoy devamla, “Bölgemiz insanının kavrama oranının çok yüksek ve yeteneklidir. İmkanlarımızı işbirliği içerisinde yardımcı olmaya çalıştık, katkıda bulunmaya çalıştık. Geçen yıl okul öncesi öğrencilerimize kahvaltı, spor faaliyetlerini destekledik. 14 tane semt sahası yaptık. Halkevleri Ankara’daki Alman kültür evleri gibi standarda kavuşması için talimat verdim. Çok amaçlı olarak MEB ile birlikte kullanacağız. Bu çalışmalarla eğitime fırsat eşitliği sağlamaya çalışacağız. Bu şansı tüm tabana yaymak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

batman-belediyesi-egitim-portali-aksoy.jpg

“Batman Belediyesi Eğitim Portalı” Projesi ile ilgili bilgi veren Aksoy, “25 bin adet kart basacağız. Bu kartlarla programlarımıza ulaşabilecekler. Bu kartlarla evlerinde veya bilgi evlerinde sisteme girerek kullanabilecekler. Sisteme http://evdekurs.batman.bel.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Aileler fert olarak almaya çalışsalardı 3 Milyon TL’ye mal olacaktı. Çocuklarımız Almanya, İngiltere’deki çocuklarla aynı imkanlara sahip olsunlar. Bu hizmeti 150 bin TL’ye sağlıyoruz. Öncelikli amacımız birey yetiştirmektir. Bunun için iyi bir eğitime ihtiyaç vardır.” dedi.

Toplantı “Batman Belediyesi Eğitim Portalı” projesinin tanıtımı gösterimi yapıldı. 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle tanıtım ve kayıtların yapıldığı 60..
Batman Üniversitesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününe özel 60+ Tazelenme Üniver..
Batman Üniversitesinde GAP destekli "Hassas Tarım Sistemleri ve Tarımd..
Ömer Seyfettin İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, Batman Üniversitesinin Bat..
Tıp fakültesi için ayrıntılı ve gerekçeli bir dosya hazırlayarak Yükseköğre..
Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=