Lütfen bekleyin..



Gök: Üniversiteler hür düşünce mektepleridir ve özerk olmalıdırlar

06 Ocak 2018, 15:35 - Okunma: 2164

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaretinde konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, üniversitelerin, bulundukları şehirlerle yakın bir ilişki içerisinde olmaları gerektiğini söyledi.

Batman Üniversitesi Rektörünün ziyaret ettiği HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, üniversitelerin hür düşünce mektepleri olduğunu ve bu yüzden özerk olmaları gerektiğini söyledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette Durmuş’u; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, GİK Üyesi Ekrem Gülşen ve Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz karşıladı.

Ziyarette konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, üniversitelerin, bulundukları şehirlerle yakın bir ilişki içerisinde olmaları gerektiğini söyledi.

Bu şekildeki bir ilişkinin hem üniversiteye hem de şehre büyük bir katkısının olacağını ifade eden Gök, toplumun da üniversitelerden istediğinin bu yönde olduğuna işaret etti.

Gök, “Üniversiteler, bulunduğu şehirlerle yakın bir ilişki içinde olmalıdırlar. İş dünyası, sanayi ve ticaret odaları ile sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olmalıdırlar. Üniversiteler, hür düşünce mektepleridir ve özerk olmalıdırlar. Üniversitelerde öğretim görevlileri ve öğrenciler üzerinde hiçbir ideolojik dayatma söz konusu olmamalıdır. Üniversitelerimizde bilgi ve hikmetin, ilim ve irfanın bütünleştiği insanlar yetişmelidir.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, üniversitenin gelişmesi için şehrin dışından,üniversiteye yabancı öğrenci çekebilecek tıp, hukuk, eczacılık fakülteleri gibi öğrencilerin tercihini sağlayan bölümlerin açılması gerektiğini belirtti. (İLKHA)

aydin-gok-aydin-durmus.jpg

aydin-gok-aydin-durmus-001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da birçok ailenin, yüksek kiralar ve konut bulma zorluğu nedeniy..
Batman'da otomobil ile kamyonetin çarpışmasıyla meydana gelen trafik ka..
Aksa Tufanının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdal..
Türkiye'de ortalama 13 milyon emekli bunuyor. Enflasyonun etkisiyle maa..
Batman'da yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan uyuşturucu sa..
Batman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen tra..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=