DİKA, 2018 yılı ekonomik altyapının geliştirilmesi mali destek programını Batman'da düzenlediği bir program ile açıkladı.
Batman Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Akson, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, vali yardımcıları, kurum müdür ve temsilcileri katıldı.
Ajans kurulduğundan beri en fazla bütçenin bu yılki bütçe olduğunu belirten DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, "28 milyonluk bir bütçe, ekonomik altyapının güçlendirilmesi olacak. Bugün bunu anlatmak için buradayız. Tamamı kamu kurum ve kuruluşlarına endekslidir. Çok önemli bir bölgede yaşıyoruz. Yatırımcıların fırsatı kazandırma noktasında biraz sıkıntılı gözükebilir. OSB'de ve diğer kurumlarda bir iş teklifi geldiği zaman yatırımcı hemen o altyapının hızlı olmasını ve hazır olmasını bekler. Bu hazır olmadığı için yatırımcı, o yatırımı yapamama tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ajansımız tehdit çağrılarını bertaraf etmek için çalışıyor." dedi.
Altındağ, "Özellikle OSB'yi ilgilendiren kamu kurumlarımızın tüm belediyelerimiz başta olmak üzere biraz sahayı geniş tutup amacımız burada devletimizin yapmış olduğu yatırımların daha net olmasını sağlaya bilmek. Çünkü burada küçük dokunuşlar büyük imzaları da gösteriyor. Kamu yatırımlarında özellikle en iyi ayrıntılarda küçük nokta fırsatlar yapılan büyük yatırımlar gösteriyordu. Bu bağlamda ajansımız bu büyük projeyi gerçekleştirdi. Şu anda 26 ajansın içinde en büyük bütçeyle çıkan ajansımız oldu. 28 milyon yaklaşık her bir ilimize ortalama 10 milyonluk bir katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.
"Batman Doğu'nun ve Güneydoğu'nun tekstil merkezi olma yolunda gidiyor"
Kentte en önemsedikleri şeyin işsizlik sorunu olduğunu söyleyen Vali Ahmet Deniz, "İşsizliğin en yüksek olduğu illerden bir tanesiyiz. Bunun için istihdama yönelik projelere ağırlık vereceğiz. Bizim birinci sorunumuz bu olsun. Batman güzel, canlı bir şehir ve çok ciddi yatırımcıların rağbet gösterdiği bir şehirdir. Bunun için Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısını iyileştirmeye çalışacağız. Geldiğimiz günden bu yana Organize Sanayi Bölgesini büyütmeye çalışıyoruz. Amacımız en kısa sürede orada yatırımcılarımıza yer tahsisi yapmaktır." dedi.
Yatırımcıların Batman'a çok ciddi bir talebinin olduğunu vurgulayan Deniz, "Başta tekstil olmak üzere Batman Doğu'nun ve Güneydoğu'nun tekstil merkezi olma yolunda gidiyor. Yatırımcıların önünü açmak için Organize Sanayi Bölgesinde var olan sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz ve inşallah kısa sürede bunu çözeceğiz. İlçelerimizde de çalışmamız var. Oralarda da tekstil atölyeleri yapabilirsek çok daha faydalı olur." şeklinde konuştu.
Program, DİKA Proje Birim Başkanı Sihat Ferat Toktaş yaptığı sunum ile son buldu. (İLKHA)