Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR: “Hiç kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yoktur”

14 Ağustos 2015, 19:13 - Okunma: 2526

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Batman’da bombalı araç patlatılması olayı ile ilgili açıklama yaparak olayı lanetledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, bombalı araçla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Batman’ımızda yapılması düşünülen bombalı eylem Allah’ın yardımıyla âkim kaldı. Şehrimize büyük geçmiş olsun. Kimden gelirse gelsin böylesi insanlık dışı saldırıları lanetliyoruz. Allah bütün halkımızı katliam teşebbüslerinden muhafaza etsin.” dedi.
 
Hiç kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı olmadığını dile getiren Doğru, “Hiç kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yoktur. PKK Kürd halkının hak taleplerine daha fazla masum kanı bulaştırmaktan elini çekmelidir. Devlet de PKK de Türkiye'nin mazlum halklarının kanı üzerinden istikbal hesapları yapmamalıdır.” İfadelerini kullandı.
En büyük mağdurun yine halk olduğuna dikkat çeken Doğru, “Tekrar başlayan çatışmalı sürecin en büyük mağduru yine halkımızdır. Kan ve şiddetle hak arayışını tasvip etmiyoruz. Akan kanın durması yönünde en güçlü irade sahibi olan halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını tavır takınmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz. “ şeklinde çağrıda bulundu. (batmanbasin.com)


Basın açıklamasının tam metni:

YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Batman’ımızda yapılması düşünülen bombalı eylem Allah’ın yardımıyla âkim kaldı. Şehrimize büyük geçmiş olsun. Kimden gelirse gelsin böylesi insanlık dışı saldırıları lanetliyoruz. Allah bütün halkımızı katliam teşebbüslerinden muhafaza etsin.
Hiç kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yoktur. PKK Kürd halkının hak taleplerine daha fazla masum kanı bulaştırmaktan elini çekmelidir. Devlet de PKK de Türkiye'nin mazlum halklarının kanı üzerinden istikbal hesapları yapmamalıdır.
Tekrar başlayan çatışmalı sürecin en büyük mağduru yine halkımızdır. Kan ve şiddetle hak arayışını tasvip etmiyoruz.
Akan kanın durması yönünde en güçlü irade sahibi olan halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını tavır takınmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz.

HÜDA PAR BATMAN İL BAŞKANI
MEHMET EMİN DOĞRU

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Kozluk ilçesinde bir şahsın evinde, bahçesinde ve kullanımınd..
Batman'da, 10 yıl önce Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurba..
Fidan ve ağaç ekilen en uygun dönemin kışı yumuşak geçen yerlerde sonbahar,..
Batman İslami sivil toplum kuruluşları tarafından 'Aksa Tufanı'nın ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman'da uyuşturucuya müdahale sayısının m..
Batman'da birçok ailenin, yüksek kiralar ve konut bulma zorluğu nedeniy..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=