Lütfen bekleyin..



​Kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği başladı

13 Eylül 2018, 10:45 - Okunma: 1357

​Batman’da yaz tatilinin ardından başlayacak olan yeni eğitim–öğretim dönemi öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği başladı.

Batman’da yaz tatilinin ardından başlayacak olan 2018–2019 yeni eğitim–öğretim yılı öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği yaşanıyor.

Döviz kurundaki hareketlilikten her sektörde olduğu gibi kırtasiye sektörünün de olumsuz etkilendiğini belirten kırtasiyeciler, yeni sezonun bereketli geçmesini umduklarını dile getirdiler.

17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2018–2019 eğitim–öğretim yılının birinci dönemine kısa bir süre kala çocuklarının okul ihtiyaçları için kırtasiyelere gitmeye başlayan veliler, çocuklarını eksiksiz bir şekilde okula gönderebilmenin hesabını yapıyor.

Kırtasiyeciler de velilere ‘merdiven altı’ diye tabir edilen ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durulması noktasında tavsiyelerde bulunuyor.

Döviz kurundaki dalgalanmalara da değinen kırtasiyeciler, yaşanan durumu kırtasiye ürünlerine yansıtmamaya çalıştıklarını belirttiler.

Doların, emperyalistlerin Müslümanları fakirleştirme yöntemlerinden biri olduğuna dikkat çeken kırtasiyeciler, konuyla ilgili İLKHA'ya konuştular.

Kırtasiyede dolar endeksli ürünlerde belirgin bir fiyat artışının olduğunu söyleyen kırtasiyecilerden Sinan İren, “Kırtasiye ürünlerimizde geçen seneye göre fiyatlar en az yüzde 70-80 arttı. Vatandaşın alım gücü daha da azaldı. Dolar endeksli ürünlerde daha belirgin bir fiyat artışı mevcut. Kâğıt da dolar endeksli olduğu için dolar yükseldikçe kâğıda da zam geldi. Bu zam da genel olarak bütün ürünlere yansıdı. Vatandaşlar bu durumu iyi karşılamıyor ve tepki gösteriyorlar. Vatandaş 2 tane alacağına bir tane alıyor. İşlerimiz yeni yeni başlıyor. Tek tük çanta falan satıyoruz. İnşallah bu sezonun bütün kırtasiyeci arkadaşlarda hayırlı ve bereketli geçmesini umuyorum. Bütün öğrencilerimize de yeni eğitim – öğretim yılında başarılar diliyoruz.” dedi.

“Fiyat artışlarının kontrol altına alınması gerekir”

Fiyat artışlarının kontrol altına alınmaması durumunda fiyatların başını alıp gideceğine dikkat çeken İren, “Hükümetin bu gibi durumlara eğilmesi lazım. Çok aşırı fiyat artışlarının kontrol altına alınması gerekir. Eğer kontrol altına alınmaz ve herkes insafına bırakılırsa herkes kendine göre bir fiyat biçer. Mesela bir kitap geçen sene 50 TL iken şu an da 80 TL fiyat vurmuşlar. Yani bunu kontrol altına almaları lazım. Bu anlamda denetimlerin çoğaltılması gerekir. Önlem alınmazsa fiyatlar başını alır gider.” ifadelerini kullandı.

“Dolar vatandaşlarımızı fakirleştirme yöntemlerinden biridir”

Ürünlerde fiyat oynaması olmasına rağmen okul hareketliliğinin iyi geçeceğini umduklarını belirten kırtasiyeci Osman Kaya, doların yükselişinin ürün alımlarını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Kaya, “Okul hareketliliğinin iyi geçeceğine inanıyoruz. Ürünlerde biraz fiyat oynaması var. Bir fiyat yükselmesi söz konusu fakat yine de ihtiyaç gereği vatandaş gelip alıyor. Vatandaşlarımız bu durumdan şikâyetçi olacak elbette. Ama yapacak bir şey yok! Doların yükselişi ürün alımını olumsuz yönde etkiliyor. Bu dolar, emperyalistlerin vatandaşımızı fakirleştirme, cepleriyle oynama, rızıklarını tayin etmede cimrilik yapma yöntemlerinden biridir. Fotokopi kâğıdı ve benzeri spekülasyonu çok olan ürünlerde fiyat artışı ani olarak yansıyor. Ama diğer ürünlerde o kadar değil.” şeklinde konuştu.

“Fiyatlardan memnun olan da olmayan da var”

Piyasadaki zam durumunun farkında olan velilerin kırtasiye ürünlerindeki artışı da normal karşıladığını dile getiren bir diğer kırtasiyeci Fahrettin Gültekin ise şöyle konuştu:

“Sezonumuz yeni yeni açılıyor. Hareketlilik başladı ve İnşallah iyi geçecek bu sezon. Şu an bütün sektörlerde bir artış ve duraklama var. Dolardan etkilenmeyen hiçbir sektör yoktur. Biz elimizden geldikçe kırtasiye ürünlerimizi piyasaya sürerken, döviz kurundaki artışı baz almamaya çalışıyoruz. Daha önce biz stoklarımızı yapmıştık. Bu yüzden mümkün mertebe dolar zammını ürünlerimize yansıtmamaya çalışıyoruz. Bu yıl ki fiyatlardan memnun olan ve olmayan vatandaşlar mevcut. Markete, mobilyacıya ve pazara gitmiş, piyasayı bilen vatandaşlar kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışını da normal karşılıyor. Hali hazırda fazla bir tepkiyle karşılaşmıyoruz.” (Muhammed Said Aksoy–İLKHA)

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Her yıl Aralık ayının 1'inde başlayan ve 1 Nisan'a kadar devam eden..
HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen “G..
Batman’da şehir içi ulaşımın yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, özelli..
Batman'da tefecilik yaparak şahıslara faiz karşılığında senetle borç pa..
Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri giderek daha fazla dik..
Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde, olası bir yangın ve tahliye senaryos..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=