Lütfen bekleyin..



Batman’da kimyasal atık tatbikatı

20 Ekim 2018, 14:22 - Okunma: 1759

Batman’da kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) atık tatbikatı gerçekleştirildi.

Batman, Diyarbakır Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile UMKE tarafından kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) atık tatbikatı yapıldı.

Kurumların ortak uygulamalı KBRN saha tatbikatında gerçeği aratmayan görüntüler yaşandı. Tatbikat, DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı Malabadi Dinlenme Tesisinde gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AFAD Batman İl Müdürlüğü, “Tatbikatımızın senaryosu gereği; tarihi Malabadi Köprüsü civarında, açık bir arazide terk edilmiş durumda bırakılan ve içinde kimyasal atık bulunan iki varilden sızan sıvıdan kaynaklı çevrenin kirlenmiş olduğu varsayılmıştır. Kimyasal atıkla kirlenmiş bölge sıcak bölgede bulunan 3 kişide; öksürük, gözde yaşarma, ciltte kaşıntı, nefes almada güçlük ve baygınlık gibi belirtilerin ortaya çıkması üzerine ihbar haberini alan Batman AFAD Müdürlüğümüz tarafından olay yerine intikal edildi. Sıcak bölgede A Tipi kıyafet giyerek inceleme yapan Arama Kurtarma Timi, sızıntının kaynağına ulaşıp sızıntı daha fazla yayılmadan önlemini aldıktan sonra güvenli bölgenin oluşmasını sağladı. Bu sırada ılık bölgeye alınan yaralıların dekontaminasyonu ( arındırma ) yapıldıktan sonra UMKE ekibi tarafından en yakın hastanelere ulaştırılmaları sağlandı.” ifadelerine yer verdi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

'Gençlik Festivali'nin Diyarbakır kültürüyle alakası yok'

'Gençlik Festivali'nin Diyarbakır kültürüyle alakası yok'

'Gençlik Festivali'nin Diyarbakır kültürüyle alakası yok'

'Gençlik Festivali'nin Diyarbakır kültürüyle alakası yok'

'Gençlik Festivali'nin Diyarbakır kültürüyle alakası yok'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Klasik gübreleme alışkanlıklarının verimi düşürdüğüne dikkat çeken sektör t..
Batman'da mısır üreticileri, yüksek girdi maliyetleri, nedeniyle zor gü..
1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında iç sularda başlayan av yasağı kapsamı..
Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, bölgede yaşan..
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Çayı kenarındaki 20 bin dönümlük arazide..
Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, 22 Mart Dünya..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=