Batman’da onlarca yazarın katılımıyla "Batman 2’nci Kitap Fuarı" Batman Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla açıldı.
20 Ekim Cumartesi günü açılışı yapılan ve Batman Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında bulunan Adalet Caddesi üzerinde düzenlenen fuara yoğun ilginin olduğu gözlemlenirken, fuardaki Dua Yayınları standında okurlarıyla bir araya gelen yazarlar Mehmet Ali Gönül ile Sadullah Aydın, İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundular.
Batman’daki kitap fuarına olan ilginin kültürel değerin yüksekliğinden kaynaklı olduğunu belirten Gönül, "Bundan dolayı da bütün katılımcıların, yazarların ve bu işte emeği geçen ilgili birimler herkes bu konuda elini taşın altına koymuştur. Dolayısıyla halkın da bu konuda elini taşın altına koyabilecek yaklaşımı bir okuyucu olarak göstermesini bekliyoruz. Herkes buraya bir hafta boyunca çocuklarının ellerinden tutacak, onlara ilerde güzel hatıralar bırakabilecek, zihinlerinde güzel yer edinmesini sağlayacak katılımcı olma vasfıyla bulunursa çok daha güzel olur diye düşünüyorum." dedi.
Kitap okumanın önemine değinen Gönül, "Kitap okumak daha şuurlu, bilinçli, muhasebe yapabilen ve öngörüsünü artmış bir nesil oluşturacaktır. Bilinçli, güzel, emin ve okuduğuyla amel edebilecek bir nesil ancak bu gibi yerleri ziyaret etmekle elde edilebilecek. Böylelikle ileriye doğru bir yatırım olacak. Bu yatırımı güzel bir şekilde değerlendirmek amacıyla buraya gelen herkesi bir kahraman gibi görmek gerek. Buraya teşrif eden herkes bir bakıma bu nesle yatırım yapan insanlardır ve endişeleri bu yönde olmalıdır. Bundan dolayı da katılımda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
"Fuarlar gençlerle kitapları bir araya getirmektedir"
Yazar olarak katıldıkların fuarda okuyucuları için kitap imzaladıklarını belirten Aydın ise fuara Türkiye’nin birçok yerinden gelen yazarlarla tanışma fırsatı bulduklarını ifade etti.
Kitap fuarlarının önemine değine Aydın, "Fuarların, kitapları satma, tanıtma özellikle kültürel anlamda gençlerle kitapları bir araya getirme anlamında faydası katkısı çoktur. İnşallah fuar hayırlara vesile olur. Kitap fuarlarının çok yönlü faydaları var. Fuarlar, yazarla okuyucuyu bir araya getiriyor. Okuyucu, okuduğu eserin yazarını tanıyor. Bu da esere, okumaya ve bilgiye olan ilgisini artırıyor." şeklinde konuştu.
Kitap okuma oranlarının da fuarlarla beraber artığını belirten Aydın, buna rağmen Türkiye genelinde okuma kültürü çok zayıf olduğuna dikkat çekti.
Aydın, "Gençliği iyiye, doğruya, güzelliğe götürmek ve inşa edebilmek için kesinlikle gençliğin okumayla, bilgiyle, kültür ve kitapla tanışması lazım. Bu anlamda da fuarların faydası olur. Özellikle gençlere tavsiyem her eseri okumasınlar. Onları hem dünyevi hem de uhrevi anlamda inşa edecek eserleri okusunlar. Faydalı ve yararlı, hayatlarına bir şeyler katacak eserler okusunlar." dedi. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)