Her geçen gün ahlaki yozlaşmanın arttığına dikkati çeken öğrenciler, bu festivallerle bunun daha da arttığı uyarısında bulunarak gençleri ifsat eden festivallere son verilmesi gerektiğini kaydettiler.
Halkın inancıyla örtüşmeyen festivallerden ciddi rahatsızlık duyduklarını dile getiren öğrenciler, gençliği bozan festivallerin yerine toplumun kültürüyle ve inancıyla bağdaşan programların düzenlenmesini istediler.
“Üniversite gençliği olarak bundan büyük bir rahatsızlık duyuyoruz”
Düzenlenen festivallerle ahlaki yozlaşmanın gittikçe arttığına işaret eden üniversite öğrencilerinden Zehra Çiftçi, “Son zamanlarda devlet tarafından atılan bu kayyumların özellikle maalesef Güneydoğu’da ‘gençlik festivalleri’ adı altında gençlerimiz ciddi manada yozlaştırılmış vaziyettedir. Üniversite gençliği olarak bundan büyük bir rahatsızlık duyuyoruz. ‘Dindar nesil yetiştiriyoruz’ adı altında bir nevi dindar neslin altına tamamıyla dinamit yerleştirilmiş vaziyette ve ahlaki yozlaşma gittikçe artmaktadır.” dedi.
“Lütfen ‘dindar nesil yetiştiriyoruz’ adı altında gençlerimizi heba etmeyin”
Halkın inancıyla örtüşmeyen festivallerden ciddi rahatsızlık duyduklarını aktaran Çiftçi, “Son zamanlarda Diyarbakır’da ve Batman’da şahit olduğumuz gençlik festivalleri kesinlikle tasvip edilmeyecek derecededir. Gençlerin tamamıyla açılıp saçılması ve özellikle yöneticilerin bu duruma seyirci kalmaları, hatta desteklemeleri bizleri çok önemli manada vahim bir hale bürüyor. Bundan ciddi manada çok büyük rahatsızlık duyuyoruz. Üniversite gençliği olarak bunu kesinlikle tasvip etmiyoruz. Yetkililere de şu şekilde seslenmek istiyorum; lütfen ‘dindar nesil yetiştiriyoruz’ adı altında gençlerimizi heba etmeyin.” diye konuştu.
Düzenlenen festivallere tepki gösteren bir diğer üniversite öğrencisi Hediye Kavak, festivallerin gençliği ifsat ettiğini söyledi.
“Toplumun kültürüyle ve inancıyla bağdaşan programlar yapılmalı”
Festivalleri desteklemediklerini belirten Kavak, “Son zamanlarda yapılan festivaller ve gezi adı altında düzenlenen programların gençliği ifsat ettiğini düşünüyorum. Bunların yerine İslami programların yapılması toplumun kültürüyle ve inancıyla daha iyi bağdaştığını düşünüyorum. Düzenlenen gençlik festivallerini hiçbir şekilde desteklemiyoruz. Çünkü var olan İslami yapıyı bile bozduğunu düşünüyorum. Ayrıca ‘dindar bir nesil’ deniyor. Hiçbir şekilde bunu destekleyen etkinlikler olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.
İleriki yıllarda çok daha kötü durumlarla karşılaşılabileceğini vurgulayan Kavak, konuşmasına şöyle devam etti: “Dindar nesil diyoruz; ama toplumun en önemli kesimi olan gençleri ifsat ediyoruz. Bu olumsuz anlamda çok büyük bir dinamit oluyor. İlerde dindar nesil yerine çok farklı bir görüntüyle karışılacağımızı düşünüyorum. Onun için hiçbir şekilde gençlik festivallerini ve gezi adı altında düzenlenen bayan erkek karışık programları desteklemiyoruz.”
“Dindar değil de ‘dini dar bir nesil’ yetiştiriyorlar”
Gençlik festivallerinden rahatsızlık duyduklarını söyleyen üniversite öğrencisi Ali Baturalp, “Günümüzde iktidarın tarafından gençlik festivalleri adı altında ‘dindar nesil yetiştireceğiz’ söylemiyle yaptıkları dindar değil de ‘dini dar bir nesil’ yetiştiriyorlar. Üniversite öğrencileri olarak bu durumdan rahatsız oluyoruz. Gerçekten yaptıkları eylem ve söylemler birbirini tutmuyor. Fuhşiyat ortamı yaratılıyor ve giderek yozlaşan gençlerimiz ahlaksızlaşıyor, ahlaki seviyeleri yerle bir oluyor. Bu durumdan gerçekten şikâyetçiyiz. Bu tür şeylerin düzeltilmesi yönünde el atılmasını rica ediyoruz.” açıklamasında bulundu.
“İnançlı, dindar halkımıza zıt olan programlara karşıyız”
Bir diğer üniversite öğrencisi Ramazan Güneş ise festivallere olan tepkisini şöyle dile getirdi: “Son zamanlarda Batman’da, Diyarbakır’da, Van’da devlet ve kayyumlar eliyle festivaller oluyor. En son bu festivaller Diyarbakır’da olmuştu. Bu programlar inançlı, dindar halkımıza zıt olan programlardır. Üniversite öğrencileri olarak bu yapılan festivallerden memnun değiliz. Festivaller olsun; ama halkımızın benimseyeceği programlar olsun, halkımıza zıt olan programlar olmasın. İnanç anlamında halkımıza güzel şeyler yansıtılsın; ama insanları fuhşiyata sevk edecek programlardan biz memnun değiliz ve buna da son derece karşıyız. İnşallah bunlar düzeltilir ve bu programlar kaldırılır.”(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)