Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan Kurban Bayramı mesajı

23 Eylül 2015, 15:14 - Okunma: 2264

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Merkezi yayımladığı yazılı basın açıklaması ile tüm İslam Âleminin Kurban Bayramını kutladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Merkezi yayımladığı yazılı basın açıklaması ise tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ederek, idrak edilen Kurban Bayramının Allah'ın başta Müslümanlar olmak üzere tüm insanlığa büyük bir lütfu ve rahmeti olduğu belirtildi.

Kelime anlamı olarak  “Allah'a yaklaşmak” anlamına gelen Kurban ibadetinin Müslümanlara Allah'a kulluk ve teslimiyeti öğrettiği ifade edilen açıklamada, yeryüzüne Hz. Âdem'in gönderilmesinden itibaren başlayan kurban ibadetinin hem dinî hem de dünyevî fayda ve hikmetleri içeren bir ibadet olduğu belirtildi.

“Bu ibadetin gerçekleştirildiği günlerin bayram olarak adlandırılması bu ibadete verilen önemin bir göstergesidir” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Yine bu günler, İslam'ın şiarlarından bir başka ibadetin ifasının yaşandığı sevinç günleridir. Bu ibadet de Hacc ibadetidir. Allah'a ve Resul'üne duyulan sevgi ve iştiyakla dolup taşan milyonların, heyecanına bizler de onlardan bedenen uzak olmamıza rağmen ortak oluyoruz. Bu vesileyle gönlü Allah ve Resul'ünün sevgisiyle çarpan tüm Müslümanların Kurban Bayramlarını tebrik ediyoruz.”

Geçen yılın Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıtırlarken vahşi bir şekilde PKK'liler tarafından katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarına da değinilen açıklamada, “ Çetelerin saldırıları sonucu hunharca katledilen kardeşlerimizi de bir kez daha rahmetle anıyoruz.” denildi.

Umut Kervanı Yardım Platformu'nun başlattığı “Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın” kampanyasına Platform olarak destek verildiği belirtilen açıklamada, “Onların taşımış olduğu bayrağı sürdürmek adına Kurban Bayramı sürecince kampanyaya destek vereceğiz.” denildi.

Açıklamada ayrıca il koordinatörlüklerinin düzenleyeceği kitlesel bayramlaşma etkinliklerine de vurgu yapılarak tüm üye ve gönüllüler düzenlenen toplu bayramlaşma ve şehitlerin mezarlarında düzenlenecek programlara davet edildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir otomobil yola çıkan tırın altına girmesi sonucu yaşanan k..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de ve son günlerde Lübnan'da yaptığı..
Kapalı olması gereken günde açık olduğu tespit edilen berberler hakkında id..
HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ..
Özellikle sosyal medyada son zamanlarda çok tehlikeli bir şekilde ırkçı pay..
Batman'ın Siirt çevreyolu üzerinde bulunan Armoni Sitesi'nin çatısı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=