Lütfen bekleyin..



Batmanlılar bayramın ilk gününde mezarlıklara akın etti

24 Eylül 2015, 17:10 - Okunma: 2189

Kılınan Bayram namazının ardından Batmanlılar ilk olarak mezarlıkları ziyaret ederek vefat eden yakınları için dualar etti, sadaka dağıttı.

Batmanlılar, kılınan Bayram namazının ardından ilk olarak mezarlılara akın eti. İl de bulunan mezarlıklardan Karşıyaka, Asri ve diğer mezarlıkları yakınlarını ziyarete gelenlerle doldu taştı.

Bayram sabahı mezarlık ziyaretlerinde bulunan Batmanlılar, yakınlarının mezarlarının başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, Batmanlılar uzun zamandan beri onlarsız geçirdikleri bayramlar için üzüntü içerisinde olduklarını belirttiler.

Hizbullah Cemaati Liderleri Şehid Hüseyin Velioğlu’nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu da, kardeşinin mezarını ziyaret ederek, “Bugün Kurban Bayramıdır. Şehid Rehberin mezarının başında toplanıyoruz. Buraya misafirler geliyor, bayramlaşıyoruz. 15 yıldır her sene ilkin burada toplanıp bayramlaşmamızı burada yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Mezarlık ziyaretçilerinden Molla Ahmet Varol ise şunları söyledi: “Bu gün Kurban Bayramı. Her bayram olduğu gibi bayram namazı sonrası mezarlık ziyaretinde bulunuyoruz. Özellikle İslam davası uğruna şehid olanların kabirlerini ziyaret ediyoruz.”

Şehid Fahreddin Çelik’in kardeşi Yahya Çelik ise bayramlarda mezarlık ziyaretlerinde bulunmalarına önem verdiklerini belirterek, “Bu ziyaretlerdeki amacımız en güzel günlerimizde bile ölümü hatırlamak ve şehitlerimiz ile ölülerimizi garip bırakmamaktır. ” ifadelerine yer verdi. (M.Sait Çelik –İLKHA)

Etiketler : bayram, mezarlık ziyareti
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir otomobil yola çıkan tırın altına girmesi sonucu yaşanan k..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de ve son günlerde Lübnan'da yaptığı..
Kapalı olması gereken günde açık olduğu tespit edilen berberler hakkında id..
HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ..
Özellikle sosyal medyada son zamanlarda çok tehlikeli bir şekilde ırkçı pay..
Batman'ın Siirt çevreyolu üzerinde bulunan Armoni Sitesi'nin çatısı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=