Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan şehid ve tutuklu ailelerine bayram ziyareti

25 Eylül 2015, 21:29 - Okunma: 3008

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve beraberindeki partili heyet, Batman'da İslami davadan cezaevinde bulunanlar ile JİTEM ve PKK tarafından katledilen Müslümanların ailelerine bayram ziyaretinde bulundu.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ve beraberindeki partili, heyet Batman’da İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine atılan ve JİTEM ile PKK tarafından katledilenlerin Müslümanların ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. 

Tutuklu ve şehid yakınlarını ziyaretten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Gök, ziyaret sırasında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun bayram tebrik kartını da ailelere takdim etti.

Gök ayrıca, katledilen ve tutukluların çocuklarıyla da yakından ilgilenerek bayram harçlığı verdi.

Yaptığı ziyaretler hakkında kısaca değerlendirmelerde bulunan Gök, Mina’da yaşanan faciada vefat eden hacı adayları için üzüntülerini dile getirerek, “Bu yıl hac farizasını yerine getirirken Mina’da yaşanan izdiham sonucu hayatını kaybeden hacı adaylarımıza af ve mağfiret, yaralılara da şifa diliyorum.” dedi.

Parti olarak kurulduklarından bu yana özellikle 90’lı yıllarda JİTEM ve PKK tarafından katledilen ve halen İslami davadan dolayı cezaevlerinde bulunan şehit ve tutuklu ailelerini ziyaret ettiklerini söyleyen Gök, “Bayram ziyaretimiz çerçevesinde bugün şehit ve tutuklu, mağdur kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladık.” ifadelerini kullandı.

Cevzet Soysal’ın ailesine ziyaret

Batman’da 1998 yılında Fetullah Gülen Hareketine bağlı polisler tarafından evinin önünde kaçırılıp infaz edilen Cevzet Soysal’ın ailesini de ziyaret eden Gök, bayramlarını kutlayıp son gelişmeler hakkında Cevzet Soysal’ın oğlu Mücahit Soysal’dan bilgi aldı.

Cevzet Soysal katliamının bir an önce aydınlatılması için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Gök, şöyle dedi:

“90’lı yıllarda kaçırılarak katledilen Cevzet Soysal kardeşimizin ailesini ziyaret ettik. Ailenin mağduriyeti halen devam etmektedir. ‘Paralel Yapı’ diye adlandırılan o dönemin canileri tarafından kendi evinin önünde arabaya bindirilip daha sonra günlerce süren işkencenin ardından katledilerek Beşiri kırsalında gömüldüğü söylenilen Cevzet ağabeyimizin ailesinin acılarını hafifletmek ve paylaşmak istedik.”

“Takdir edilmeleri gereken suçlar yüzünden cezaevinde yatıyorlar”

Yaptıkları ziyaretlerinin devam edeceğini sözlerine ekleyen Gök, “İslami davadan tutuklu bulunanların mağduriyetinin ise halen devam ettirildiğini ve 23 yıldır cezaevinde bulunan İslami Dava tutuklularının bulunduğunu hatırlattı.

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: “O dönemin adil olmayan şartlarında yargılanan o kardeşlerimiz şuan halen cezaevlerinde ömür tüketmektedirler. Bunda hem kendileri ve hem de aileleri mağdur durumdadır. Takdir edilmeleri gereken suçlar yüzünden cezaevinde yatıyorlar. Bu mağduriyetlerin giderilmesi hususunda AK Parti hükümetinin veya yeni kurulacak partinin bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Çünkü gerçekten çok büyük mağduriyetler yaşadılar ve halen de yaşıyorlar.”

Yaptıkları ziyaretlerin ardından Gök ve beraberindeki partililer, halkla bayramlaşma programlarına devam etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Etiketler : hüda par, bayram ziyareti
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân: Cami” konusu işlend..
Peygamber Efendimizin geceleri seccadeye kapanıp ümmeti için sık sık dua et..
Batman'da bir çiftçi, 60 dönüm üzerine ektiği karpuzların gelirinin tam..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Özel öğrencilerin eğitim aldığı Özel Eğ..
Cuma Hutbelerinde “Peygamberimiz (S.A.S) ve Şahsiyet İnşası” konusu işlendi..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliam ve soykırımlarını hatırlatm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=