Lütfen bekleyin..



Batman’da kendi imkânlarıyla tekne üretmeye başladı

03 Haziran 2020, 16:21 - Okunma: 1877

​Batman'da Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen ve tarihi Hasankeyf ilçesinde baraj suyunun yükselmesi, farklı alanlarda iş imkânlarının açılmasını sağladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Ilısu Barajı'nın, su tutmaya başlamasının ardından göl sahasında kalan Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserleri görmeye gelecek yerli ve yabancı turistler için biri yüzer 3 liman inşa ediliyor olması Batmanlı ustayı tekne yapmaya teşvik etti.

Yapımı devam eden üçüncü limanın turizmin yanı sıra yörede balıkçılık faaliyetlerine de hizmet sunacağını belirten tekne ustası Ferit Ekin, yakın zamanda baraj gölü üzerinde tekne turlarının başlayacak olmasından dolayı tekne üretmeye karar verdiğini belirtti.

"Ilısu baraj sularının yükselmenizden dolayı tekne (kayık) üretmeye karar verdi"

İstanbul Tuzla'da gemi inşaat sanayisinde çalışarak işi öğrendiğini belirten tekne ustası Ferit Ekin, "Tabi bizim yaptığımız gemiler kuru gıda, konteynır ve yakıt tankeri gemileriydi. Ekonomik sıkıntılardan dolayı Batman'a gelmek zorunda kaldım. Hasankeyf Ilısu barajının su seviyesinin yükselmesinden dolayı aklıma ahşap ve polyester birleşimi küçük tekne veya sandal üretmek geldi." dedi

"İmkânım kısıtlı olduğu için küçük tekne (kayık) üretebiliyorum"

Çalışma ortamının kısıtlı olduğunu ifade eden Ekin, "Çok zor ve kıt imkânlarla ahşap ve polyesterden bir sandal üretip testini de başarıyla sonuçlandırdık. Elimden geldiği kadar devamını da getireceğim inşallah. İmkânım kısıtlı olduğu için küçük tekne ve sandal üretebiliyorum. Tabi imkânım olsaydı daha güzelini yapacaktım. Yaptığım sandal kürekle çekiliyor. Tabi isteyen arka kısma motor da taktırabilir.  Bana imkân sağlanırsa ve daha büyük çalışma alanı olursa büyük tekneler de yapabilirim. Destek verilirse birçok insan buradan ekmeğini kazanabilir." ifadelerinde bulundu

"Müşterilerimiz hayal etsinler bizde gerçekleştirelim"

Sipariş üzerine istenilen boyutta sandal üretebileceğini söyleyen Ekin, "İstanbul, Adana veya Mersin gibi yerlerden tekne getirmenin maliyeti çok yüksek ve pahalıdır. Kendi tekne veya sandalımızı Batman’da üreteceğiz ve ürettiğimizi de kendi bölgemizdeki insanlara çok uygun bir fiyata satacağız. Tekne veya sandal almak isteyenler; isterlerse sipariş üzerine istedikleri boyut ve şekilde üretebilirim. Yeter ki müşterilerimiz isteklerini anlatsınlar. Bir tane bitirdim kapının önünde uzunluğu iki buçuk, eni ise bir metredir. Fiyatı üç bin TL'dir. Şu anda yaptığım da yaklaşık üç metreye bir buçuk metre boyutlarındadır. Bunun da fiyatı beş bin TL olarak satışa sunacağız. Yaptığım işten memnunum ve severek çalışıyorum." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da şehir içi ulaşımın yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, özelli..
Batman'da tefecilik yaparak şahıslara faiz karşılığında senetle borç pa..
Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri giderek daha fazla dik..
Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde, olası bir yangın ve tahliye senaryos..
Batman'da girdikleri evden çok sayıda altın çaldıkları belirtilen 2 kad..
Batman merkez Oymataş köyünde zehirlendikleri belirtilen 50 koyunun telef o..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=