Lütfen bekleyin..



Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Batman’ı avantajlı hale getirecek

01 Mart 2021, 15:25 - Okunma: 1006

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, yakın zamanda ilde kurulacak Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Batman merkeze bağlı Yolveren (Cinere) köyü bölgesinde bin 113 dekar mera alana Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını belirten İl Müdürü Mehmet Gün, bu projenin Batman’ı hayvancılık sektöründe avantajlı hale getireceğini söyledi.

Proje için Vali Hulusi Şahin ile birlikte yer tespitinde bulunduklarını söyleyen Gün, bu yatırımın bitmesi sonrası şehir merkezinde bulunan besicilerin şehir dışına taşınacağını belirtti.

Yeni yere taşınacak besicilerin önemli avantajlara kavuşacağını vurgulayan Gün, bu şekilde hayvan besiciliğinin daha sağlıklı koşullara kavuşacağını, besicilere KDV ve vergi muafiyeti sağlanacağını ifade etti.

“İnşallah en kısa zamanda ilimize kazandıracağız”

Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin Batman’a kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Gün, “Şu anda ilimizde Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi gündemdedir. Vali Hulusi Şahin başkanlığında yer tespiti yapılıp Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kabul edildi. Bakanlıktan gelecek heyetle beraber işlemleri devreye koyup kısa sürede inşallah Batman’ımıza büyükbaş, besi sığırı hayvancılık organize sanayiyi kazandırmış olacağız. Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için Batman merkeze bağlı Yolveren (Cinere) köyü bölgesinde bin 113 dekar mera alanı tahsis edildi.” ifadelerini kullandı.

“Hayvancılık daha rahat ve sağlıklı koşullarda olacak”

Bu yatırımın ile büyük bir faydasının olacağını söyleyen Gün, şöyle devam etti: “Özellikle Vali Hulusi Şahin Bey’in öncülüğünde şehir merkezinde bulunan büyükbaş hayvancılıkla uğraşan besicilerin şehir dışına çıkarılıp kümeleşme dediğimiz bir şekilde kümeleştirilecektir. Bunun yanında organize bir şekilde hem üretimi hem de tüketime hazır hale getirecek bir şekilde hijyen şartlarında bir araya getirileceklerdir. O bölgenin kurulması hem Tarım ve Orman Bakanlığının hem de diğer bakanlıkların çalışmasıyla yerel kaynakların daha rahat ve sağlıklı bir şekilde kullanılması sağlanacaktır.”

“Yer tahsisi için yeterlilik ölçüleri göz önüne alınacak”

Yeni yerin hayvan besicilerine birçok avantaj sağlayacağını ifade eden Gün, “Bu konuda Organize Hayvan Sanayisinin birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan birkaç tanesi şunlardır: İstihdam olacak, orada çalışan personelin vergi ve KDV muafiyeti olacak ve 15 yıllık bir kredi kullanabileceklerdir. Hayvancılık organize sanayi kurulurken elbette ilimizin hayvansal potansiyeli göz önünde bulundurularak ve üreticilerimizin yönetmelik çerçevesinde yeterlilik ölçüleri de göz önüne alındı. ”şeklinde konuştu.

“Hayvan besicileri nezih bir ortama kavuşacak”

Kentte 842 bin küçükbaş, 118 bin büyükbaş hayvanın bulunduğunu aktaran Gün, “Bunlardan yüzde 50’li küçükbaş hayvan işletme sahibi göçer halde, büyükbaş hayvan işletmecilerinde ise genelde bir ile 10 süt sığırcığı arasında dağınık halde bulunmaktadır. Yönetmeliğe göre ise Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinde yer almak isteyen işletmelerde yönetmeliğe göre küçükbaş, büyükbaş besi için ise 500 olacak şekilde işletmelere uygun olduğu tespit edilmiştir. Bu proje ile hayvan besicileri nezih bir otama kavuşacak.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da bu yıl hububat ekimi gerçekl..
Batman Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "..
Batman Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan, yaptığı açıklamada..
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ikinci ürün sebze yetiştirici..
Batman Üniversitesi, Batı Raman Kampüsü'nde, "Daha Yeşil Bir Kampü..
Batı Raman Kampüsü'nde fidanları toprakla buluşturmak için hazırlık yap..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=