Menü

Batman Basın

Geri Dön

Vali Ekrem Canalp 500 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu

26 Temmuz 2024, 15:03

Batman Valisi Ekrem Canalp, yapımı devam eden 500 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatı ve Diş Hekimliği Fakültesi İnşaat Alanında incelemelerde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat ile birlikte inşaat alanını gezen Vali Canalp, yürütülen çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı, inşaatta çalışan ekibe kolaylık dileğinde bulundu.

ekrem-canalp-dis-hekimligi-fakultesi-alani.jpg

Vali Ekrem Canalp, Diş Hekimliği Fakültesi inşaat alanında incelemelerde bulundu

Vali Ekrem Canalp, Batman merkez Petrolkent Mahallesi'nde yapımı devam eden 500 yataklı devlet hastanesi yakınında tahsis edilen Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi alanında incelemelerde bulundu.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doçent Dr. Veysel Eratilla'dan proje hakkında bilgi alan Vali Canalp, "Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Batman'daki sağlık yatırımları alanındaki en esaslı yatırımlarımızdan bir tanesidir. Diş Hekimliği Fakültesi, 500 yataklı Devlet Hastanesiyle birlikte onunla eş değer büyüklükte devletimizin Batman'a yapmış olduğu en esaslı yatırımlardan bir tanesidir. Önümüzdeki on yıllar boyunca Batmanlılara hizmet edecek bir projedir. Bu projede Sayın Rektörümüz ve ekibi beraberce çok çalıştılar. Emekleri için teşekkür ederim’’ dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doçent Dr. Veysel Eratilla da proje hakkında yaptığı açıklamada Fakülte binasının 15 dönüm kapalı alan üzerinde inşa edileceğini, 4 bin metrekare alana binanın oturtulacağını belirterek,  fakülte binasının beş katlı olarak inşa edileceğini ve binada 84 Diş Üniti, 4 derslik, 1 ameliyathane, 7 laboratuvar, 70 ofis, 189 kişilik konferans salonu ve 169 araçlık otopark bulunduğunu ifade etti.

Proje tanıtımından sonra Vali Canalp yaptığı açıklamada; ‘’ Diş Hekimliği Fakültemizin hizmete girmesiyle şu anda Batman'da var olan kapasite kadar ilave ek bir kapasiteye sahip olacağız. Bu da yapılan yatırımın ne kadar kıymetli ne kadar değerli ve ne kadar esaslı bir yatırım olduğunu tek başına gösteriyor. Bu sayede Batman var olan kapasitesini ikiye katlayacak. Şu anda 94 olan diş ünit sayımıza 92 ünit eklenerek iki katına çıkacak. Bu da Batman için çok esaslı bir kamu hizmeti olacak." dedi.

Vali Canalp devamla, "Bütün sağlık binalarımızı, sağlık tesislerimizi yeniliyoruz. Bu sayede, önümüzdeki iki, üç yıllık bir dönemden sonra Batman gelecekteki elli yıllık sağlık yatırımı ihtiyacının neredeyse tamamını karşılamış olacak. İleride tek bir hedefimiz kalıyor o da Tıp Fakültesi. İnşallah Diş Hekimliği Fakültesini başardığımız gibi Tıp Fakültesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonra bu istikametteki adımlarımızı atacağız. O hedefimizi de inşallah zaman içerisinde gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön