Günümüzün en önemli tebliğ araçlarından ve insanların fikirlerini, yapacaklarını, yaptıklarını birbirlerine en hızlı şekilde ulaştırabilecekleri alan Medya alanı olmuştur. Peygamberimizin (sav), '' 'Düşmanınızın silahıyla silahlanın' hadis-i şerifi gereğince Müslüman kesim bu alanı çok iyi kullanması gerekirken bundan uzak kalıyorlar ve bu alanı kötü amaçlı insanların insafına terk ediyorlar.
Bu alanı kullanmadan önce özellikle Müslüman kesimlere Facebook'un, YouTube'un, Instagram'ın ve buna benzer kısımların tehlikeli yönlerinin çok iyi anlatılması ve bu Medya alanını nasıl kullanacaklarını onlara çok güzel bir şekilde anlatmak gerekir. Bilinçli bir medya kullanıcısı ve takipçisi yetiştirmek lazımdır. Eğer müslüman insanlar bu alanı bilinçli bir şekilde organize ederlerse, büyük kitlelere çok kısa bir sürede ulaşma imkânına sahip olurlar. Twitter'da, Facebook'ta, YouTube'da veya diğer alanlarda büyük kitlelere ulaşan insanlar genelde toplumu ifsad etme noktasında çalışan insanlardır. Özellikle kadınlar bedenlerini kullanarak milyarlarca insana kısa bir sürede ulaşıyorlar ve milyonlarca beğeni ve yorumlar alıyorlar. Bu da toplumun tümü ile kadın bedeni üzerinde odaklanmasına ve kadın dışında hiçbir şeyi düşünmemesine sebebiyet vermektedir. Bu fotoğrafları buralara bırakan kadınlar bundan büyük paralar kazanmaktadırlar. Nasıl kazanıyorlar? Onları takip eden, beğenen ve yorum yazan insanların fazlalığından kazanıyorlar. Peki müslümanlar bu alanları insanlara tebliğin ulaşması için kullanamaz mı? YouTubu, Facebook'u, Twitter'ı veya diğer sosyal medya araçlarını, basını yayını kullanamaz mı? Çok iyi kullanabilir ama gelin görün ki bu alanda iyi bir şeyler yapmak isteyen Müslümanların takipçileri, beğenenleri yok denilecek kadar azdır. Sanki bir Müslüman bir Müslümanın bir yazısını veya paylaşımını beğenirse günah işliyormuş gibi bir izlenime kaplıyor. Sanki diyor ki ben bunun paylaşımını beğenirsem onu kibre sürüklerim. Halbuki herkes kendi gruplarında paylaşırsa milyonlarca insana ulaşır.
Îslamî partî, cemaat ve derneklerin başkanları ile resmi hesaplarına baktığımızda takipçi sayısı hem çok az hemde beğenen, yorum yazan insanların sayısı çok çok azdır. Bir İslami partiyi düşündüğünüzde milyonlarca üyesi var ama Genel başkanını takip eden yirmi bin kişi, paylaşımlarını beğenenlerin sayısı 100 kişi. Yabancı biri olarak baktığınızda akla ne gelir? Bu partinin taraftarları yoktur. Ama takipçileri milyonlarca, paylaşımlarını beğenenlerin sayısı milyonları geçtiği zaman toplumda farklı bakış açısı oluşmaz mı? Veya bir televizyon programına katıldığı zaman WhatsApptan yüzbinlerce soru sorulsa nasıl bir etki oluşur?
Her şeyden önce televizyon programcısı, bu şahsı programa çıkardığı zaman televizyonun izlenme oranının çok yüksek olduğunu anlar ve sık sık program yapmak ister. Hatta diğer televizyonlar sıraya girer. Bu köşe yazarları içinde geçerlidir. Müslümanlar her yönden birbirlerine sahip çıkmalıdırlar.