Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

AK Parti’nin tövbesi Nasuh Tövbesi mi yoksa Darkitok Tövbesi mi?

11 Haziran 2024, 01:42 - Okunma: 49

Arapça’da tövbe kelimesi, kökeni tabe olan kelimenin masdarı olup geri dönmek, dönüş yapmak anlamlarına gelir. Bu tariften hareketle;

AK Parti, seçmenin attığı ve sersemleştirdiği seçim tokadından sonra tövbe etmişe yani hatalarından dönüş yapmışa benziyor.  

Malum seçim sillesi biraz geç de olsa yan etkisini veya düz etkisini göstermiş durumda. Nasıl mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş köpeklerin uyutulmasını içeren kanun teklifinin meclise getirileceğini söyledi.

Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan başıboş köpek sorunumuz var, dedi. Bazı ülkeler Türkiye’ye gelecek vatandaşlarını kuduz ve sahipsiz köpekler için uyarmaya başladı, dedi.

Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın, dedi. Sahipsiz köpek sayısını ‘yakala-kısırlaştır-sal’ metoduyla çözmek istedik ama bu bir çözüm olmadı, dedi. Bu çığlıklara sessiz kalamayız, dedi. Nereden baksan bir tövbe yani dönüş alameti bu açıklamalar.

Erdoğan başka şeyler de söyledi. Darmadağın edilen aile kurumuna da değindi.
Aile yapımıza durmadan saldırı yapılıyor, dedi. Kadın derneklerinin kiminle iş yaptığı yavaş yavaş ortaya çıkıyor, dedi.

Toplumun temel direği olan aile kurumunun önemini daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz, diyerek incileri döktürdü. Tövbe ettiklerine yani dönüş yaptığına dair güçlü sinyaller verdi. Özgürlük kapsamındaki haramlar aile ve ahlakı çökertiyor, dedi.

Evlilikler ve doğurganlık hızı azalırken parçalanmış ailelerin sayısı günden güne çoğalıyor, diyerek tövbe alametlerini güçlendirdi.

Adama sormuşlar: “İsmin nedir?” “Mehmet yumuşak g’siz” demiş. Soru soran kişi: “Ama Mehmet’te yumuşak g yok ki” diye şaşkınlığını ifade edince bizim Mehmet: “E biz ne diyoruz” demiş.

Biz de Mehmet gibi Cumhurbaşkanı’na “E yıllardır biz ne diyorduk” demekte haksız mıyız?

Hele bir nafaka zulmü var ki! Sormayın gitsin! Buna değinirsek köşe sınırlarımızı aşmış oluruz. Bir kişi bütün günahlarından tövbe etse de hala şirk koşuyorsa yaptıkları nasıl ki berhava ise AK Parti de bütün hatalarından tövbe etse ama nafaka zulmüne el atmazsa onun davası boştur. Tövbesi tewbetul batiledir.

Şimdi ortada kazık gibi duran bir soru var; bu tövbe nasuh tövbesi mi yoksa darkitok tövbesi mi?

Nasuh Tövbe: Nasuh adında biri tebdili kıyafet yaparak sürekli kadın hamamına giriyormuş. Bu yönde bir istihbarat alınmış, hamamda genel arama yapılmış. Bizim Nasuh elini açmış içten Allah’a yalvarmış: “Ya Rabbi! Eğer bu ayıbımı örter ortaya çıkmamı engellersen bir daha kadın hamamına girmeyeceğim” diyerek tövbe etmiş. Settar olan Allah ayıbını setr eylemiş. Nasuh bir daha da kadınlar hamamına girmemiş. O gün bugündür orijinal tövbe “Nasuh Tövbe” olarak isimlendirilmiş.

Darkitot Tövbesi: Kürtçemizde tövbelerini çabuk bozanlara “Tövbesi darkitok tövbesi gibi” derler. Ağaçkakana Kürtçe darkitok deriz. Darkitokun kafası sabahtan akşama kadar ağaç kakmaktan ağrı yapıyormuş. Akşam olduğunda da çektiği baş ağrısı nedeniyle bir daha asla gagasını ağaca vurmayacağına dair tövbe ediyormuş. Sabah olup ağrısı geçtiğinde de tövbesini unutuyor ağaç kakmaya devam ediyormuş. Tövbesine sadık kalmayanlar Kürtçemizde “Toba wî toba darkitokê” yani tövbesi ağaçkakan tövbesi olarak isimlendirilir.

AK Parti’nin önünde seçmeli iki ders var. Bakalım hangisini tercih edecek. Nasuh Tövbesi mi yoksa Darkitok Tövbesi mi?

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
25 gün önce
158 gün önce
165 gün önce
228 gün önce
235 gün önce
277 gün önce
320 gün önce
324 gün önce
421 gün önce
455 gün önce
498 gün önce
597 gün önce
611 gün önce
617 gün önce
687 gün önce
737 gün önce
799 gün önce
898 gün önce
926 gün önce
946 gün önce
961 gün önce
975 gün önce
1009 gün önce
1030 gün önce
1101 gün önce
1106 gün önce
1116 gün önce
1136 gün önce
1145 gün önce
1152 gün önce
1157 gün önce
1164 gün önce
1213 gün önce
1227 gün önce
1233 gün önce
1247 gün önce
1283 gün önce
1290 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=