Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

Yeni hastalık: Filistin Alerjisi

12 Ağustos 2024, 23:29 - Okunma: 97

Filistin denilince, içinde Filistin kelimesinin geçtiği bir cümleyi duyunca ne yazık ki Netanyahu gibi hoplayıp zıplayan içimizde Filistin kelimesine, Gazze kelimesine alerjik reaksiyon gösteren yerli hasta insanımız var.

Biz onları ve dertlerini iyi anlıyoruz. Üzülerek ifade edelim ki onlar bizi anlamıyorlar. “Bize ne Filistin’den” diye bir cümle kurarak kendilerince bazı argümanlar üretiyorlar. HAMAS neden israil’e saldırdı? diye kendilerince mantıklı bir soru da sorarlar. Sanki HAMAS kurulmadan önce israil sayısız katliamlar yapmamış gibi…

Çok basit bir şekilde biz meramımızı anlatalım; Gazze’de aylardır bir katliam yaşanıyor. Gazze’de yaşanan katliama vicdan penceresinden 30 saniye bakıldığında insanı bayıltacak manzaralara karşı bunlar duyarsız. Her şeyi bir kenara bırakın insan olarak bir tepki gösterin diyoruz. Bir başka deyişle insan olun, insan olmanın gereğini yapın, diyoruz.

Televizyonlarda hepimiz bir bakımevinde, bir evde, bir huzurevinde şiddete maruz kalan bir yaşlının haberine tanıklık etmişizdir. Spikerler genelde böyle haberleri “Bunu yapan insan olamaz” diye verirler.

Bugün Gazze’de yaşananlara insanlık tarihi belki de hiç şahit olmamıştır. Aklımıza hangi katliam geldiyse Gazze Katliamıyla karşılaştırıldığında bu katliam daha ağır basıyor. Resmi rakamlar 40 bin şehid olarak gösterilse de gayri resmi rakamların 100 binin üzerinde olduğu konuşuluyor. Yaralıların haddi hesabı yok…

Şehir yerle bir edilmiş, güvenli hiçbir yer yok. Su kısıtlı, elektrik kısıtlı, ilaç kısıtlı. Hastaneler bombalanıyor. Tam anlamıyla mahrumiyet bölgesi. Tarif edilmesi güç bir katliamla karşı karşıyayız.

Filistin bir yana, böyle bir katliam dünyanın neresinde yaşanmış olsaydı da insan olarak hem cinslerimizin uçaklarla, bombalarla yok edilmelerine tepki göstermemiz, duyarsız kalmamamız lazım gelirdi. Ama gel gör ki bu tayfa bu katliama kör ve sağır. Bu katliamdan konuşanlara da Netanyahu’nun sözcüsü gibi yükleniyor.

Başıboş, saldırgan köpekler uyutulacak diye ortalığı velveleye verenler; bombalarla, uçaklarla katledilen çocuklara sessiz kalanlar insan türü olmazlar.

İnsanlık duyguları depreşen yabancı uyruklu, insanlığını kaybetmemiş olanlar, Gazze’de yaşananlara şahit olduklarından sonra “Lütfen artık kıyamet kopsun” derken bizim insanlıktan nasibini almamış tayfa “Bana ne!” diyebiliyor.

Bir Seyda’mızdan dinlemiştim. Şöyle diyordu: “Bedir savaşında Ebu Cehil öldürüleceği, kafası kesileceği zaman kafasına basmış Abdullah b. Mesud’a şöyle demiştir: ‘Bak evlat! Sen yüksek bir yere çıkmışsın. Git Muhammed’e söyle, ona iman etmedim ya! Bu ona dert olsun.”

Bu mevzu Rasulullah’a (aleyhis Selam) iletildiğinde şöyle buyurmuştur: “Benim Firavun’um Musa’nın Firavun’undan daha şedid çıktı. Onun Firavun’u ölümü gördüğünde iman etmişti. Benim Firavun’um ölüm anında bile küfründe inat etti.”

Bizim Firavun’umuz Musa aleyhisselamın Firavun’undan da Rasulullah’ın Firavun’undan da daha şedid çıktı.  Musa’nın Firavun’u erkek çocukları bir sene öldürüp bir sene sağ bırakırken, bizim Firavun’umuz hiçbir sınır tanımadan, kız-erkek ayırımı yapmadan çocukları öldürüyor. Olayları tribünden izleyen Firavun’un içimizdeki taraftarları lanetli kavme rahmet okutuyorlar.

Allah yardımcımız olsun.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
22 gün önce
113 gün önce
246 gün önce
253 gün önce
316 gün önce
323 gün önce
365 gün önce
407 gün önce
412 gün önce
509 gün önce
543 gün önce
586 gün önce
685 gün önce
699 gün önce
705 gün önce
775 gün önce
824 gün önce
887 gün önce
985 gün önce
1013 gün önce
1033 gün önce
1049 gün önce
1063 gün önce
1097 gün önce
1117 gün önce
1189 gün önce
1193 gün önce
1203 gün önce
1223 gün önce
1233 gün önce
1239 gün önce
1244 gün önce
1251 gün önce
1300 gün önce
1315 gün önce
1321 gün önce
1335 gün önce
1370 gün önce
1378 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=