Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Gazze Soykırımı ve Üç Aylar

02 Ocak 2025, 01:26 - Okunma: 142

7 Ekim Aksa Tufanı Harekâtından bu yana yaklaşık 15 ay geçti. Siyonist işgal rejiminin dünyanın kör ilgisizliğinden aldığı cesaretle Gazze Şeridi’nde işlediği soykırım, tarifsiz katliam ve vahşetler maalesef artarak devam ediyor.

Geçen hafta “Affet Bizi Gazze!” başlıklı yazımda Gazze’nin unutulduğu ve yalnızlığa mahkûm edildiği ve artık gösteriler bile yapılmadığı şeklinde serzenişte bulunmuştum. Bu serzenişim makes bulmuş olacak ki, hafta sonu ülkemizin birçok noktasında Gazze ile ilgili yürüyüş, basın açıklaması ve farklı programlar tertiplendi. Yılın ilk günü sabahı de tıpkı geçen yıl gibi İstanbul’da STK’lar öncülüğünde büyük bir yürüyüş ve basın açıklaması yapılacak. Dünya halkları da Gazze etkinlikleri düzenledi fakat ne var ki, Gazze konusu artık basın-yayında gündem yapılmıyor veya öteleniyor.

Son bir haftada Gazze’de katliamlar ve açlıktan kırılan sivillerin yanı sıra soğuktan donarak vefat eden bebek haberleri ile yıkıldık. Aldığımız tek olumlu haber ise Yetimler Vakfı’nın doktorlardan oluşan sağlık ekibinin Gazze’ye ulaşması ve ameliyatlara başlaması oldu.

israil terör örgütü (İTÖ), 7 Ekim’den beri her gün daha fazla sivil katliamı ve işgali genişleterek emperyalist-siyonist ideolojisinin projesini uyguluyor. Nedense kimse İTÖ’ye ve planlarına karşı koymuyor ve iş oluruna terk edildi. Anlamadığım nokta şu: 14-15 aydır coğrafyamızda gelişen her olay nedense İTÖ’ye yarıyor ve onun yolunu daha fazla açıyor. Gazze’de katliam ve soykırım içler acısı bir hal almasına rağmen başka gündemler ile Gazze bize unutturuluyor. Suriye’deki gelişmeler ön sıraya çıkarken birdenbire yine bir “çözüm süreci” masalı depreşmeye başladı. Kuklacılara bakmadan kuklalar ile sorunu çözmeye çalışanlar, oynanan küresel oyunları ve makro planları görmeden ekranlarda sürekli bu konuyu işlemeye ve olmamış olayları ve gelişmeleri olmuş gibi gündem edip yorumlara boğmaya başladılar. Allah akıl fikir versin ne diyelim?

Gazze Şeridi, Batı Şeria, Lübnan, Suriye derken İTÖ ve ipini elinde tutan ABD ve İngiltere Yemen’i hedef almaya başladılar. Yemen’in kahraman ve fedakâr halkı ve yöneticilerini hedef alıp bertaraf etmek istiyorlar. Böylece İTÖ’ye tehdit oluşturabilecek kimse bırakmama amaçlarına ulaşacaklarına inanıyorlar.

Tablonun bu kadar karamsar olduğu bir dönemde; Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), “Ya Rabbi! Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a eriştir” diye dua ederek karşıladığı mübarek üç aylara, 1 Ocak Çarşamba günü kavuşacağız. Perşembe akşam da Reğâib Kandilini idrak edeceğiz. Kutlu maneviyat iklimine kavuştuk lakin yaşanan acılardan dolayı bunun farkına varamıyoruz ve maalesef o heyecan ve mutluluğu yaşamamıza izin vermiyorlar. Gazze soykırımı başladığından bu yana yaşayacağımız 2’ci üç aylar olacak. Geçen yıl da aynı burukluğu yaşadık ve halen yaşamaya devam ediyoruz. Üç ayların sevincini Gazze ve coğrafyamızda akan kandan dolayı yaşayamazken, ülkemizde yılbaşı kutlamaya meraklı büyük bir kitle var maalesef! Ne haram dinliyorlar ne de çocukların ve kadınların katledilmeleri onları etkiliyor. Oysa geçen ömrümüzün muhasebesini yapıp hesap gününe hazırlanmamız gerekmez mi? Gazze yanarken biz ne yapıyoruz diye sormamız gerekmez mi?

Sonuç olarak: Mübarek üç ayların ve içinde barındırdığı mübarek gecelerin ümmetin birliğine, Gazze Şeridi başta olmak üzere tüm coğrafyamızın özgürlük ve kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
40 gün önce
103 gün önce
110 gün önce
320 gün önce
362 gün önce
425 gün önce
831 gün önce
964 gün önce
978 gün önce
1034 gün önce
1090 gün önce
1111 gün önce
1125 gün önce
1145 gün önce
1187 gün önce
1202 gün önce
1222 gün önce
1229 gün önce
1260 gün önce
1265 gün önce
1333 gün önce
1481 gün önce
1615 gün önce
1787 gün önce
1811 gün önce
1839 gün önce
2024 gün önce
2153 gün önce
2175 gün önce
2299 gün önce
2366 gün önce
2392 gün önce
2423 gün önce
2565 gün önce
2602 gün önce
2707 gün önce
2730 gün önce
2960 gün önce
3030 gün önce
3151 gün önce
3309 gün önce
3311 gün önce
3368 gün önce
3386 gün önce
3389 gün önce
3410 gün önce
3444 gün önce
3499 gün önce
3508 gün önce
3581 gün önce
3699 gün önce
3674 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=