Hindistanlı ve Pakistanlı Müslümanlar, kurtuluş savaşına yardım etmek için kendi aralarında yardım toplamışlar ve bu paraları Atatürk’e göndermişler. Yani bu paralar bütün Müslümanların ortak malıdır. Şu anda Türkiye de yaşayan bütün Müslümanların bu parada ortaklığı vardır. İş bankası 1 milyon sermaye ile kurulmuş. Bunun 250.000 TL'si bu paradandır. Bu para nasıl olurda bir partiye verilir. Bu para milletindir. Yani devletindir. O zamanın şartlarına göre itiraz etmek belki başı gövdeden ayırırdı. Ama günümüzde böyle bir durum yoktur. İş bankasının yardım parası hissesi CHP’den alınıp gerçek sahiplerine verilmesi gerekir. Bu para, İslam dinini ve Müslümanları kafirlerin elinden kurtarmak için gönderilmişken, tarihi boyunca İslam’ı ve Müslümanları yok etmek için çalışan bir partiye sermaye yapmak zulümdür. CHP’ye ayrılan hisseler şu anda kime ve nasıl veriliyor belli değildir. Bunu araştırmak hukukçuların işidir.
Hint ve Pakistanlı Müslümanlar tarafından milli mücadeleye destek için Atatürk’e gönderilen yardımların 250.000 TL’lik kısmı Kurtuluş Savaşı sonrasında İş Bankası’nın kuruluş sermayesinin bir kısmını oluşturmuştu.
İş Bankası’nın kurucusu Celal Bayar Mayıs 1982’de çıkan İş Dergisi’ne verdiği bir mülakatta, “Biz bismillah dedik, işe koyulduk. Atatürk ‘Git Osmanlı Bankası’ndan 250 bin lirayı al, bu işe başla’ dedi” şeklinde anlatmıştır İş Bankası’nın kuruluş hikâyesini. Burada sorulması gereken soru, ‘İyi de Osmanlı Bankası’ndaki o 250 bin lira nereden gelmişti?
İŞ BANKASI KURUCU HİSSE SENETİ
250.000 lirası ödenmiş 1 Milyon sermaye ile 26 Ağustos 1924’te tek şube olarak kurulan İş Bankası Mustafa Kemal Atatürk’ün yanı sıra 8 kişilik bir kadro ile işe başlamıştır. Bankanın sermayesi ise Osmanlı Halifesi'nin kurtarılması amacıyla Milli Mücadele'ye destek için Hindistanlı Müslümanlar tarafından gönderilen yaklaşık 600.000 Liradan karşılanmıştır.
Atatürk'ün yakınlarından Hasan Rıza Soyak'ın hatıralarının 2. cildinde anlatıldığına göre "Hindistan Müslümanları, Mustafa Kemal Paşa'nın şahsına yaklaşık 500-600 bin lira tutarında bir para göndermiştir. Paşa, bu paranın 500 bin lirasını Büyük Taarruz'dan önce ihtiyaçların karşılanması için Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'nın emrine vermiştir. Zaferden sonra bu paranın 380 bin lirası İcra Vekilleri Heyeti kararıyla Atatürk'e iade edilmişti. Atatürk bu paranın en faydalı bir şekilde nerede ve nasıl kullanılabileceğini düşündü ve sonunda 250 bin lirasını İş Bankası'nın temel sermayesi olarak tahsis etti." (Yardım parasından 207 bin lira ise aynı bankadaki 2 nolu hesaba ayriyeten yatırmıştır)
Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 30 Haziran 2013 tarihi itibarıyla İş Bankası'nın ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir:
-İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: % 39,74
-Atatürk Hisseleri (Cumhuriyet Halk Partisi): % 28,09
-Halka açık pay: % 32,17
Bize gönderilen bu paralar bize harcanmalıdır. CHP ortaklıktan çıkarılmalıdır.