Lütfen bekleyin..


Fatih Oruç

Barış Maskeli Kan İçiciler!

11 Ekim 2017, 00:04 - Okunma: 2703

Bilindiği gibi her yıl fizik, kimya, edebiyat, barış ve tıp alanında olmak üzere beş ayrı dalda Nobel Ödülleri dağıtılır.

Nobel Ödülü, Alfred Nobel tarafından kurulan derneğin verdiği, sözde insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacı taşıyan prestijli (!) bir ödüldür.

Nobel Ödülünü vermenin onurunu (!) İsveç ve Norveç aralarında paylaşmaktadırlar.

Nobel barış, edebiyat v.s. ödüllerini silah fabrikalarının üzerinde oturan, dünyaya barış ve demokrasi mesajları gönderen İsveç ve Norveç veriyor.

Peki bu ödüle adını veren Alfred Nobel kimdir.

1833-1896 yılları arasında yaşamış İsveç’li kimyager ve mühendis. Dinamitin mucidi. Silah sanayicisi, petrol devi ve edebiyatsever.

Babasının St. Petersburg’da mayın fabrikaları vardı. Küçükken bile patlayıcılara olan merakı yüzünden kardeşinin ölümüne sebep olmuş.

Dünyaya dinamiti hediye eden ve tüm Avrupa’da ve Rusya’da silah sanayini kuran adamı barış dostu olarak görmek ve adına ödüller dağıtmak dünyayla dalga geçmek gibi.

Alfred Nobel’in, dünyanın 20 farklı ülkesinde 90 farklı yerde silah ve patlayıcı fabrikaları vardı. Avrupa’nın her ülkesine, Amerika’ya ve Avustralya’ya silah satmıştı.

Alfred Nobel, öldükten sonra “Ölüm taciri” olarak anılmak istemediğinden dolayı servetinin bir kısmını oluşturduğu Nobel Vakfı'na bağışladı.

İsveç bu durumu hala sürdürüyor ve dünyanın en fazla silah üreten ülkelerinden biri. 56 ülkeye silah satıyor. İsveç'in silah satışları 2016 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 45'lik artış gösterdi. Barışçı ülkenin silahları dünyada ölüm saçıyor.

Ne garip bir tecellidir ki; İsveç aynı zamanda adı barışla başlayan birçok teşkilata ev sahipliği yapmaktadır. Dünya barış çalışmalarında adı hep ön sıralardadır.

ABD’nin demokrasi projelerinde hep aktif rol almaktadır. Nobel, ABD emperyalizmine direk hizmet etmektedir.

 

ABD ile İsveç arasında ki silah sanayi işbirliği çalışmaları da yaygın bir şekilde devam etmektedir. En büyük alıcılarından biri ABD, bu silahlarla ne yaptı? Kendileri açıkça itiraf ediyorlar.

Ne diyordu dünyanın en demokratik ülkelerinden biri olan ABD’nin demokratik partili, eski dışişleri bakanı Madeleıne Albright: “Irak’ta 500 bin çocuk öldürdük. Zafer için gerekliydi, buna değdi.”

Dünyada “demokrasi polisi” olarak tanınan İsveç, ürettiği silahlarla dünya kan gölüne dönerken, İslâm Coğrafyası parçalanıp halklar katledilirken bütün bunlar onlara zenginlik, refah ve medeniyet(!) olarak geri dönmekte.

 

Peki, dünyada dağıtılan Nobel Ödülleri’nin ev sahibi İsveç nasıl bir ülkedir?

İsveçliler ırkçı bir düşünceye sahiptirler.

1900 lü yıllarda arı bir İsveç ırkı yaratmak amacıyla azınlık mensubu, engelli, saralı ya da sorunları olan 63 bin kadın zorla kısırlaştırılmış.

1980 yılına kadar 13 yaşındaki genç Sami (Lapon) kızlarının yumurtalıklarını bağlamak suretiyle biyolojik soykırım uygulanmıştır. Asimile edilmiş, kendi dillerini konuşmaları yasaklanmış.

Toplumsal yaşantısı açısından AB’de kadına şiddettin en çok görüldüğü 3 ülkeden biri İsveç.

İsveç Suçu Önleme Danışma Merkezi (BRA), ülkede yaşanan taciz ve tecavüz olaylarıyla ilgili 2016 rakamlarına göre; 2016 yılı içerisinde 24 bin 47 kadının şiddete uğradığı gerekçesiyle polise başvurduğu belirtildi. Tehdit edilenlerin sayısı ise 35 bin olarak açıklandı. Öte yandan İsveç'te son 5 yılda tecavüze uğrayan kadınların sayısının da iki katına çıktığı ifade edildi.

İsveç'te yapılan başka bir araştırma sonucuna göre, İsveç'te yılda yaklaşık 500 kişinin intihar ettiği ve bu rakamın, her 100 bin kişide ortalama 18.7 kişiye denk geldiği belirtildi.

ABD ve Avrupalı payandalarının dünya egemenliği şeklindeki hırslarını, vahşi iştahlarını, kan içiciliklerini ve kendi mutsuzluklarını ve tatminsizliklerini Nobel, barış, demokrasi ve insan hakları maskeleri ile örtmeye çalışıyorlar.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
296 gün önce
299 gün önce
745 gün önce
785 gün önce
912 gün önce
987 gün önce
1136 gün önce
1223 gün önce
1264 gün önce
1353 gün önce
1441 gün önce
1487 gün önce
1710 gün önce
1808 gün önce
2200 gün önce
2314 gün önce
2557 gün önce
2621 gün önce
2649 gün önce
2669 gün önce
2683 gün önce
2711 gün önce
2725 gün önce
2767 gün önce
2775 gün önce
2816 gün önce
2844 gün önce
2859 gün önce
2907 gün önce
3223 gün önce
3265 gün önce
3272 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=